Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκτακτη σύνοδος ΕΕ: Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας,...

mitsotakis_max

Αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας, και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να θέσει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στην έκτακτη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών μέσω τηλεδιάσκεψης για το θέμα της Λευκορωσίας, όπως αποκάλυψε εχθές στο ΘΕΜΑ 104,6 η Αριστοτελια Πελώνη.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τον λόγο για να ενημερώσει τους ομολόγους του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών που η χώρα μας θεωρεί ότι είναι η μόνη εκκρεμότητα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν την επόμενη, οι συμφωνίες Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αιγύπτου για τις ΑΟΖ.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών στις 27-28 Αυγούστου, οπότε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, κ. Ζοζέπ Μπορέλ πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των κυρώσεων που έχει ζητήσει η Ελλάδα για την Τουρκία. Ωστόσο, οι όποιες κυρώσεις θα κλειδώσουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο κι εκεί οι ηγέτες της Ε.Ε θα αποφασίσουν αν και ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σκοτ Μόρισον, κατα την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αυστραλό ομόλογό του για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και θέματα συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς.