Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της πλατφόρμας παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού - Όριο ατόμων Πηγή: www.lifo.gr

Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε όλα τα σπίτια και διαμερίσματα που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας, παγκοσμίως, σε μ...



Η Airbnb απαγόρευσε τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε όλα τα σπίτια και διαμερίσματα που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας, παγκοσμίως, σε μία προσπάθεια να τηρηθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού.





Οι νέοι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπουν ανώτατο όριο 16 ατόμων, και όσοι οικοδεσπότες ή επισκέπτες πιαστούν να αγνοούν το πλαφόν, θα έρθουν αντιμέτωποι με αποκλεισμό από την κοινότητα της Airbnb και ακόμα και νομικές κυρώσεις όπως προειδοποιεί η εταιρεία.





«Η θέσπιση μιας παγκόσμιας απαγόρευσης για πάρτι και εκδηλώσεις, είναι για το καλό της δημόσιας υγείας», σημειώνει η Airbnb, διευκρινίζοντας πως η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με την Airbnb, στο 73% των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης απαγορευόταν ούτως ή άλλως η διοργάνωση πάρτι, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες επέτρεπαν μόνο μικρές συγκεντρώσεις όπως πάρτι γενεθλίων. Τώρα η απαγόρευση γίνεται καθολική.

Από πέρυσι, η Airbnb είχε επιβάλει πιο αυστηρούς κανόνες, με παγκόσμια απαγόρευση των πάρτι σε κατοικίες, στις περιπτώσεις που προκαλούσαν «μόνιμη ενόχληση σε συγκεκριμένες γειτονιές». Υπό το φως των επιδημιολογικών δεδομένων, η πλατφόρμα αναθεώρησε την πολιτική της, αφαιρώντας από τα φίλτρα αναζήτησης τις επιλογές «ιδανικό για εκδηλώσεις» και «επιτρέπονται τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις».


Η παγκόσμια απαγόρευση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι κατέθεσε εμπιστευτικά έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, χωρίς να αποκαλύψει τα οικονομικά της στοιχεία. Η Airbnb δεν διευκρίνισε πόσες μετοχές θα προσφερθούν. Η πανδημία έχει πλήξει βάναυσα την εταιρεία, που τον Μάιο απέλυσε περίπου 1.900 υπαλλήλους - περίπου το 25% του προσωπικού της, μειώνοντας παράλληλα και το κόστος μάρκετινγκ. Πολλοί χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί για καθυστερήσεις πληρωμών από την Airbnb. Πηγή: www.lifo.gr