Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ... Έκρηξη κορωνοϊού στην Τουρκία – Τα περισσότερα κρούσματα εδώ και 45 ημέρες

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων 45 ημερών κατέγραψε προχθές η Τουρκία. Ανησυχίες και σχόλια Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ...

Κόσμος, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - mobile

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων 45 ημερών κατέγραψε προχθές η Τουρκία.

Ανησυχίες και σχόλια

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τις ανησυχίες και τα σχόλια που ακολούθησαν, ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter πως «ήταν κάτι που περιμέναμε».




Το Σάββατο, ανακοινώθηκαν στην Τουρκία 1256 νέα κρούσματα Covid 19 και 21 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα να φτάνει πλέον τις 248.117 και των θανάτων στις 5.955.

«Περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα.

»Μην ξεχνάτε το αποτέλεσμα που είχαμε όταν πολεμούσαμε την επιδημία, ο καθένας μας, σε ενότητα, σαν μέλος του στρατού υγείας.

»Δεν μπορεί να μας φοβίσει ο ιός που σχετίζεται με τα αυστηρά μέτρα.

»Σε αυτόν τον πόλεμο θα είμαστε και πάλι μαζί» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.

Ο ίδιος ζήτησε από τον κόσμο να μειώσουν όλοι μαζί τον αριθμό των ασθενών, των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.

«Δεν είναι τουρίστες, είναι ιοί»
Στο μεταξύ, η αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αφίξεις αεροπορικώς και ατμοπλοϊκώς στα κατεχόμενα, έχει προκαλέσει ανησυχία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα που προχθές κατέγραψε 13 κρούσματα, τα 10 από την Τουρκία.

«Δεν είναι τουρίστες, είναι ιοί» έγραψε πρωτοσέλιδα χθες η Αφρίκα, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα έρχονται από ή μέσω της Τουρκίας, παρά το ότι ζητείται να έχουν αρνητικό PCR.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε «προεκλογική» του επίσκεψη χθες σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Αμμοχώστου σημείωσε ότι τα κρούσματα αυξάνονται το τελευταίο διάστημα και τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να αυξηθούν και το τεστ PCR να γίνεται σε όλους ανεξαίρετα όσοι έρχονται από το εξωτερικό στα κατεχόμενα.

Και πρέπει, συνέχισε, η «κυβέρνηση» να βεβαιωθεί ότι τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτοί θα βρίσκονται σίγουρα υπό καραντίνα.

»Στις διελεύσεις από και προς τον “νότο”», πρόσθεσε, «θα πρέπει να γίνεται τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος, αναφέροντας πως αυτό πρέπει να γίνει και εντός της κοινότητας αφού πλέον καταγράφονται και εγχώρια κρούσματα».