Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τουρκόφιλοι πολιτοφυλακές της Τρίπολης κρατούν αιχμάλωτους 35 Αιγύπτιους ψαράδες, εδώ και 10 μήνες...!!

Από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι τώρα, η τύχη των 35 Αιγυπτίων ψαράδων που κρατά η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην πόλη Μισράτα ...



Από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι τώρα, η τύχη των 35 Αιγυπτίων ψαράδων που κρατά η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην πόλη Μισράτα της Λιβύης, είναι αβέβαιη και η κράτηση τους αποτελεί ένα μυστήριο, γράφει αραβικό δημοσίευμα.




Οι οικογένειες των ψαράδων κάλεσαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση να παρέμβει για να τους απελευθερώσει, ενώ οι αρχές καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για να επιταχύνουν την απελευθέρωσή τους.

Ο Αχμέτ Νασσάρ [Ahmed Nassar], πρόεδρος της ένωσης ψαράδων στο Καφρ ελ Σεΐχ [Kafr El-Sheikh], αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της κρίσης από την έναρξή της και μέχρι τώρα, λέγοντας στην Al-Arabiya.net:

«Η επικοινωνία μας διακόπηκε με τους 35 Αιγύπτιους ψαράδες από τον περασμένο Νοέμβριο και μάθαμε μετά από αυτό ότι οι αρχές της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας τους κράτησαν και εξακολουθούν να τους κρατούν χωρίς σαφείς κατηγορίες παρά μόνο ότι οι Αιγύπτιοι αλιείς ψάρευαν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης χωρίς άδεια.

Είπε ότι οι ψαράδες εργάζονταν σε λιβυκά σκάφη με Λίβυους συναδέλφους σε ψαροκάικα, αλλά αυτοί γνώριζαν αξιωματούχους της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας, και κανείς δεν τους ενόχλησε, ενώ οι αρχές τους συνέλαβαν χωρίς καμία κατηγορία και τους έστειλαν στη φυλακή.

Πρόσθεσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για να μάθουν τι απέγιναν οι ψαράδες και να τους απελευθερώσουν, προσθέτοντας ότι καθένας από αυτούς υποστηρίζει μια ολόκληρη οικογένεια από 3 έως 8 μέλη.

Αποκάλυψε ότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το περιστατικό της σύλληψής τους ήταν μόνο για έρευνα και κατόπιν θα ακολουθούσε η απελευθέρωσή τους, αλλά αποδείχθηκε ότι η σύλληψή τους έγινε σκόπιμα και ότι οι ψαράδες συνελήφθησαν για να τους δυσφημίσουν επειδή ήταν Αιγύπτιοι, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

alarabiya.net
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος