Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρήνος στη Σουηδία: Νεκρό 12χρονο κοριτσάκι από ανταλλαγή πυρών συμμορίας

Ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκε ένα από τα πιο τραγικά εγκλήματα στην σύγχρονη ιστορίας Σουηδίας. Ένα 12χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε...


Ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκε ένα από τα πιο τραγικά εγκλήματα στην σύγχρονη ιστορίας Σουηδίας. Ένα 12χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε έξω από ένα εστιατόριο στο Norsborg, στην ιδιαίτερα ευάλωτη περιοχή σε εγκληματικότητα στην νότια Στοκχόλμη.

Ενώ το κορίτσι βρισκόταν στο εστιατόριο, εμφανίστηκε ξαφνικά ένα αυτοκίνητο όπου έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ εγκληματικών συμμοριών. Σύμφωνα με Σουηδικά ΜΜΕ o επιδιωκόμενος στόχος πρέπει να ήταν μερικοί άντρες με αλεξίσφαιρα γιλέκα που ήταν στο εστιατόριο.




Η 12χρονη Adriana βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά, χτυπήθηκε από πυροβολισμούς από καλάσνικοφ χάνοντας την ζωή της

Η σουηδική αστυνομία έσπευσε στην σκηνή μετά από συναγερμό για πυροβολισμό.. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Expressen οι στόχοι της Αστυνομίας είναι δύο άνδρες ένας 21χρονός και ένας 18χρονός που αμφότεροι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν περίπου 30 άτομα που είναι βίαια στην περιοχή της Στοκχόλμης και αυτά πρέπει να έχουν συνδέσεις με εγκληματικά δίκτυα.

Οι ίδιοι άνθρωποι είναι πίσω από την πλειονότητα των εκβιασμών, των ληστειών, των πωλήσεων ναρκωτικών, των πυροβολισμών, των εκρήξεων και των δολοφονιών στην περιοχή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν είναι Σουηδοί ή μετανάστες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μόργκαν Γιόχανσον είπε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων TT ότι ήταν απογοητευμένος και αηδιασμένος από το θάνατο του κοριτσιού, καθώς δεσμεύτηκε "περισσότερες αστυνομικές και αυστηρότερες ποινές".

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Anders Thornberg δήλωσε ότι οι αρχές θα «διορθώσουν τα πράγματα όταν πρόκειται για ολοένα και πιο σοβαρή βία στην κοινωνία», ενώ ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Johan Forssell είπε ότι πρέπει να γίνουν σκέψεις «για να γίνει η Σουηδία ασφαλέστερη».

Η Σουηδία ανακοίνωσε πέρυσι ότι είχε συστήσει μια ειδική ομάδα δράσης για την καταπολέμηση της βίας των συμμοριών στη χώρα εν μέσω αύξησης των περιστατικών.

Το περιστατικό έχει λάβει μεγάλη προσοχή στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, επειδή η Adriana ήταν κόρη μιας πολωνέζας γυναίκας. Τόσο η πολωνική εταιρεία δημόσιων υπηρεσιών TVP όσο και η βραδινή εφημερίδα Super Express κάνουν λόγο για την δολοφονία της Adrianas.