Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ... «Αν πάτε στα 12 ναυτικά μίλια, θα πάθετε ότι οι πρόγονοι σας το 1922»... λέει η τουρκική DailySabah...!!!

Σε΄ένα "ενημερωτικό" άρθρο της στην αγγλική έκδοση η τουρκική DaiySabah αφού εξιστορεί κατά τρόπο που βολεύει την τουρκία τα γεγο...


Σε΄ένα "ενημερωτικό" άρθρο της στην αγγλική έκδοση η τουρκική DaiySabah αφού εξιστορεί κατά τρόπο που βολεύει την τουρκία τα γεγονότα σε Αιγαίο και Μεσόγειο, κι αφού χαρακτηρίζει "αμφισβητούμενο νησί" το Καστελόριζο καταλήγει με τα εξής απειλητικά:




«Aυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ετοιμαζόταν να αυξήσει αυθαίρετα την υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο Πέλαγος από 6 μίλια σε 12 μίλια. Η Ελλάδα έκανε μια παρόμοια απόπειρα το 1995, κατά την οποία η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (TBMM) ανακοίνωσε ένα κοινό ψήφισμα ότι θα θεωρούσε ένα τέτοιο βήμα «casus belli»

Από την αρχή, η Τουρκία καλεί χώρες που συνορεύουν με τη Μεσόγειο να καταλήξουν σε κοινή συμφωνία μέσω διαλόγου. Αλλά σε κάθε βήμα, η Ελλάδα, με την άνευ όρων υποστήριξη της ΕΕ, συνεχίζει να απειλεί και να αποφεύγει την Τουρκία.

Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αυξήσει την υφαλοκρηπίδα της στα 12 μίλια, αυτό θα σημαίνει κήρυξη πολέμου κατά της Τουρκίας. Οι Έλληνες θυμούνται καλά τι βίωσαν οι πρόγονοί τους πριν από 98 χρόνια στη Μεγάλη Επίθεση (Büyük Taarruz) του Αυγούστου του 1922 και δεν νομίζω ότι θέλουν να επαναληφθεί η ιστορία.

Η Τουρκία δεν θέλει ούτε να κλιμακώσει την ένταση, αλλά αναμένει ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά της. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να προσδιορίσετε τα γειτονικά θαλάσσια σύνορα, όπως ορίζονται τα χερσαία σύνορα, μέσω μιας συμφωνίας που επιτυγχάνεται με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο...»

Δείτε ποιοί μιλάνε για πολιτισμό και ειρήνη... Οι τούρκοι... που δεν θέλουν λέει να κλιμακώσουν αλλά προχωράνε σε ενέργειες κλιμάκωσης επενδύοντας στην ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει, όπως έκανε μέχρι τώρα! Μα τα πράγματα έχουν λίγο αλλάξει και θα το νοιώσουν σε μερικές μέρες... Μπορεί και ώρες...

"ΣΤΟΧΟΣ"