Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

TO ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ!!!Τέλος ο όρος master bedroom -Μεσιτικά γραφεία σταματούν την χρήση του, γιατί παραπέμπει σε σεξισμό και δουλεία

Τέλος στον όρο «master bedroom» προτίθενται να βάλουν δεκάδες μεσιτικά γραφεία στην Αγγλία λόγω των υπαινιγμών του για σεξισμό και δουλεί...



Τέλος στον όρο «master bedroom» προτίθενται να βάλουν δεκάδες μεσιτικά γραφεία στην Αγγλία λόγω των υπαινιγμών του για σεξισμό και δουλεία.




Οι πράκτορες στην Βρετανία θα αφαιρέσουν τον όρο προκειμένου να προσελκύσουν νεότερους, κοινωνικά συνειδητούς αγοραστές. Αντ’ αυτού, θα χρησιμοποιείται ο όρος «κύρια» ή «πρώτη» κρεβατοκάμαρα, αναφέρουν οι The Times.

Ο Πίτερ Γουέδερελ, εκτελεστικός πρόεδρος του μεσιτικού γραφείου Wetherell στο Mayfair δήλωσε ότι ο όρος θα αλλάξει σε όλες τις λίστες του. Όπως ανέφερε στους The Times: «Αυτές οι αλλαγές οφείλονται στην πολιτική ορθότητα και τις δραματικές μεταβολές των δημογραφικών αγορών στο κεντρικό Λονδίνο. Οι τυπικοί αγοραστές είναι πλέον ηλικίας περίπου 20 με 40 ετών και από όλο τον κόσμο. Οι νεαροί σε ηλικία αγοραστές τείνουν να είναι πολύ ευφυείς και να βρίσκουν κάθε μορφή ρατσισμού ή σεξισμού, πολύ προσβλητική».
Παρόμοια κίνηση και από μεσιτικά γραφεία στις ΗΠΑ

Η κίνηση αυτή απηχεί μερικούς μεσίτες στις ΗΠΑ, μετά το κράξιμο του τραγουδιστή Τζον Λέτζεντ για τον όρο «master» που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Μάλιστα η Houston Association of Realtors ανακοίνωσε την επιθυμία της να διακόψει την χρήση του όρου αυτού από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ντέιβιντ Γουεστγκέιτ, ενός μεσιτικού γραφείου στο Μπρίστολ, δήλωσε ότι το τρέχον κίνημα Black Lives Matter έχει κάνει την εταιρεία του πιο «ενήμερη» και πως ήθελε να «βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται με σεβασμό».

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που αντιτίθενται
Ωστόσο, η κίνηση αυτή αντιτάχθηκε από ορισμένους όπως ο Έντουαρντ Χίτον, που ίδρυσε το μεσιτικό γραφείο Heaton and Partners. Όπως δήλωσε: «Είναι γελοίο να αναμένεται από εμάς να αγνοήσουμε την ιστορία και την κληρονομιά μας, για να αναδείξουμε μια μειοψηφία».