Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτές είναι οι «χειρότερες» χώρες σε νέα κρούσματα και θανάτους από κορωνοϊό

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εβδομάδα μέχρι τις 14 Ιουλίου, σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα και θανάτους κορωνοϊού - Παραμένει επίκεντρο η...

200409102249_koronoios

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εβδομάδα μέχρι τις 14 Ιουλίου, σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα και θανάτους κορωνοϊού - Παραμένει επίκεντρο η αμερικανική ήπειρος - «Γιατί ο αριθμός νεκρών παραμένει μικρός, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται» εξηγεί ο Ηλίας Μόσιαλος




Συνεχίζει να «σαρώνει» ο κορωνοϊός σε πολλές χώρες του κόσμου, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς, προκαλώντας ανησυχία και φοβίες για νέες καραντίνες και lockdowns.

Τα στοιχεία της εβδομάδας που προηγήθηκαν της 14ης Ιουλίου, δείχνουν πως η αμερικανική ήπειρος εξακολουθεί να αποτελεί αυτή την περίοδο το επίκεντρο του ιού, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στα Βαλκάνια, σε γειτονικές μας χώρες που έδειχναν να ανταποκρίνονται σχετικά καλά στην έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη, το διάστημα Μαρτίου - Μαΐου.

Τα περισσότερα κρούσματα στον Παναμά, θέση στη λίστα τα Σκόπια και η Σερβία

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, που εξετάζουν τον αριθμό κρουσμάτων ανά 5 εκατομμύρια κατοίκους και για χώρες με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου, ο Παναμάς αποτέλεσε τη χειρότερη χώρα στο κομμάτι νέων μολύνσεων στο εξεταζόμενο διάστημα, με 1.300, ενώ στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι ΗΠΑ με 920 νέα κρούσματα, η Βραζιλία με 880, η Χιλή με 710, το Περού με 530, η Κολομβία με 480, η Βολιβία με 530, η Ονδούρα με 280, η Δομηνικανή Δημοκρατία με 490, το Εκουαδόρ με 250 το Μεξικό με 240 και η Γουατεμάλα με 230. Διαπιστώνεται δηλαδή πως οι 12 από τις 20 χώρες της συγκεκριμένης λίστας, προέρχονται από την αμερικανική περιφέρεια.