Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ... Η μέθοδος της πλαστικής κάρτας που ακολουθούν οι διαρρήκτες για να δουν εάν είστε σπίτι

Έξι διαμερίσματα έβαλαν στο στόχαστρο τους οι διαρρήκτες της Κύπρου που το Σάββατο «χτύπησαν» στο διαμέρισμα γυναίκας από τη Ρωσία στην περ...

Η μέθοδος της πλαστικής κάρτας που ακολουθούν οι διαρρήκτες για να δουν εάν είστε σπίτι

Έξι διαμερίσματα έβαλαν στο στόχαστρο τους οι διαρρήκτες της Κύπρου που το Σάββατο «χτύπησαν» στο διαμέρισμα γυναίκας από τη Ρωσία στην περιοχή της Γερμασόγειας κι έφυγαν με ένα μικρό φορητό χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε περιουσία 102 χιλιάδων ευρώ.

Από τις εξετάσεις που διενήργησαν στη σκηνή τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, εντοπίστηκε εξωτερικά στο πάνω μέρος της πόρτας του διαμερίσματος της παραπονούμενης μικρό, πλαστικό, διαφανές τεμάχιο, κάτι σαν μικρή κάρτα δηλαδή.




Παρόμοια τεμάχια είχαν εντοπιστεί και σε άλλες σκηνές διάρρηξης, ενώ την ίδια μέρα, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις, τέτοια τεμάχια εντοπίστηκαν και στις πόρτες και άλλων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας.

Τι είναι το πλαστικό διαφανές τεμάχιο…

Όπως μας έχει αναφερθεί, το συγκεκριμένο τεμάχιο, είναι ουσιαστικά ένα μικρό κομματάκι πλαστικού και διαφανές, όχι και τόσο ευδιάκριτο, το οποίο χρησιμοποιούν ως μέθοδο οι διαρρήκτες προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσον οι ένοικοι κυρίως διαμερισμάτων βρίσκονται εντός ή απουσιάζουν, προκειμένου να «χτυπήσουν».

Επί της ουσίας, τοποθετούν το συγκεκριμένο τεμάχιο στην πόρτα -ανάμεσα στην πόρτα και τον παραστατό- και παρακολουθούν τις κινήσεις των ενοίκων. Εάν η πόρτα ανοίξει αυτό θα πέσει, άρα γνωρίζουν ότι ο ένοικος άνοιξε την εξώπορτα του διαμερίσματος. Και με τον τρόπο αυτό σχεδιάζουν τη δράση τους, εάν δηλαδή ο ένοικος έφυγε από το διαμέρισμα του ή όχι.

Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης βρίσκεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ενώπιον των αστυνομικών αρχών και φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών. Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον πρόκειται για σπείρα.