Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Με αντίποινα απειλεί η Κυβέρνηση των τουρκολίβυων μετά την επίθεση σε αεροπορική βάση

Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης καταδίκασε την Κυριακή αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον μια...

Λιβύη

Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης καταδίκασε την Κυριακή αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον μιας αεροπορικής βάσης στα δυτικά της χώρας η οποία ανακτήθηκε πρόσφατα, λέγοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια «ξένη αεροπορική δύναμη».




Υπενθυμίζεται ότι μαχητές πιστοί στην Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας (GNA) κατέλαβαν την αεροπορική βάση Αλ- Ουατίγια, 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, από στρατεύματα που στηρίζουν τον στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ.

«Ο βομβαρδισμός χθες βράδυ (του Σαββάτου προς Κυριακή) στη βάση Αλ Ουατίγια διεξήχθη από ξένη αεροπορία που υποστηρίζει τον εγκληματία πολέμου (στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ επικεφαλής του λιβυκού εθνικού στρατού) σε μια απελπισμένη προσπάθεια να καταγάγει ηθική νίκη», υποστήριξε ο υφυπουργός Άμυνας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Σάλαχ αλ Νάμρους.

Υποσχέθηκε «απάντηση στο σωστό μέρος και την κατάλληλη στιγμή», λέγοντας ότι οι επιθέσεις ήταν «μια αποτυχημένη προσπάθεια απόσπασης από τις τις πρόσφατες νίκες» του GNA.

Ο Al-Namrush δεν διευκρίνισε ποια ξένη αεροπορία ήταν πίσω από την αεροπορική επιδρομή.

Επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τον Χαφτάρ ανέφεραν νωρίτερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από «άγνωστα αεροπλάνα» που στόχευαν ένα τουρκικό σύστημα εναέριας άμυνας που έχει εγκατασταθεί στην Αλ - Ουατίγια.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, επικαλούμενο δηλώσεις στρατιωτικού αξιωματούχου του GNA που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι η επιδρομή κατά της Αλ - Ουατίγια πραγματοποιήθηκε από «άγνωστα αεροπλάνα» και δεν υπήρξαν θύματα.

Την ίδια ώρα, αιγυπτιακό κανάλι δημοσίευσε βίντεο το οποίο, όπως υποστηρίζει, δείχνει τη στιγμή του χτυπήματος. Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοσιογράφο «εννέα ισχυρές επιδρομές στόχευσαν τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και κατέστρεψαν τρία ραντάρ στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια».