Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσία: Ο πρώην δημοσιογράφος Ιβάν Σαφρόνοφ κατηγορείται για εσχάτη προδοσία

Οι αρχές επιβολής του νόμου απήγγειλαν εναντίον του πρώην δημοσιογράφου των εφημερίδων Kommersant και Vedomosi και συμβούλου επικοινωνίας τ...


Οι αρχές επιβολής του νόμου απήγγειλαν εναντίον του πρώην δημοσιογράφου των εφημερίδων Kommersant και Vedomosi και συμβούλου επικοινωνίας του γενικού διευθυντή της Roskosmos (ρωσική διαστημική υπηρεσία) Ιβάν Σαφρόνοφτην κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον δικηγόρο του Ιβάν Πάβλοφ, ο οποίος δήλωσε ότι ο πελάτης του δηλώνει αθώος.




«Στον πελάτη μου απήγγειλαν κατηγορία βάσει του άρθρου 275 του ΠΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (εσχάτη προδοσία). Ο ίδιος δεν αποδέχεται την ενοχή του» δήλωσε ο Πάβλοφ.





Ο Πάβλοφ δήλωσε επίσης ότι το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει στοιχεία που να πιστοποιούν ότι πήρε χρήματα από την υπηρεσία κατασκοπείας της Τσεχίας.

«Στο κείμενο της απόφασης δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία, που να λένε ότι ο Σαφρόνοφ έλαβε χρηματική αμοιβή από την μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας, ούτε στοιχεία που να λένε τι πληροφορίες έδωσε, ούτε πότε αυτό συνέβη, ούτε κάποιο άλλο συγκεκριμένο στοιχείο»,δήλωσε ο Πάβλοφ

Στον φάκελο του Ιβάν Σαφρόνοφ περί εσχάτης προδοσίας περιλαμβάνεται το πόρισμα της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας, δήλωσε ο Πάβλοφ.

Ο πρώην δημοσιογράφος ο οποίος εργάζονταν ως σύμβουλος επικοινωνίας του γενικού διευθυντή της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, και ο οποίος κινδυνεύει να φυλακισθεί με εικοσαετή κάθειρξη εάν το δικαστήριο αποφανθεί ότι είναι ένοχος, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι παρέδιδε στρατιωτικά μυστικά στην Τσεχία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ