Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ...!!! Επεισόδια στο κέντρο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον τραυματισμό αστυνομικού

Η συγκεκριμένη δίωξη είναι κατ' αγνώστων και σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο και σε ευ...

ASTYNOMIA_PORIA_SYNTAGMA_EPISODIA_MOLOTOF_

Η συγκεκριμένη δίωξη είναι κατ' αγνώστων και σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του




Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, άσκησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μετά τα επεισόδια που έλαβαν, την Πέμπτη, χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για το νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Η συγκεκριμένη δίωξη είναι κατ' αγνώστων και σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Παράλληλα, από τις εισαγγελικές αρχές ασκήθηκε, κατά περίπτωση, κακουργηματική και πλημμέληματικη δίωξη και σε βάρος των εννέα συλληφθέντων (οκτώ άνδρες και μια γυναίκα), κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση, έκρηξης κατ' εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και στα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι εννέα κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα.

Να σημειωθεί τέλος πως στα δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα που φώναξαν συνθήματα υπέρ τους.