Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αιγύπτιος Υποστράτηγος: Πλησιάζει η «μητέρα των μαχών» στη Λιβύη

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και του επιτελείου του στη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη, ο Αιγύπτιος ειδ...

Αιγύπτιος Υποστράτηγος: Πλησιάζει η «μητέρα των μαχών» στη Λιβύη ...

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και του επιτελείου του στη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη, ο Αιγύπτιος ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, υποστράτηγος Σαμίρ Ραγέμπ, υποστήριξε ότι όλη αυτή η κινητικότητα υποδηλώνει ότι η μάχη της Σύρτης πλησιάζει.


Αυτά είπε ο Σαμίρ Ραγέμπ μιλώντας στην αραβόφωνη υπηρεσία του ρωσικού δικτύου Russia Today.




Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επερχόμενη υποστηριζόμενη από την Τουρκία στρατιωτική επιχείριση ενάντια στη Σύρτη αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μάχες της λιβυκής σύγκρουσης και την αποκάλεσε «μητέρα των μαχών».

Ο Ραγέμπ επεσήμανε ότι η φύση των διεθνών αντιδράσεων σχετικά με την τουρκική παρουσία στη Λιβύη αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ειδικά η γαλλική απόσυρση από την αποστολή του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία ίσως αντανακλά γαλλική πληροφόρηση για πιθανή σύγκρουση με την τουρκική πλευρά ως αποτέλεσμα στρατιωτικής κλιμάκωσης κατά μήκος της νότιας Μεσογείου, ειδικά στη Σύρτη.

Όπως συνέχισε, «η ειδησεογραφική κάλυψη των τουρκικών και καταριανών μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη συγκέντρωση δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στην πρώτη γραμμή δυτικά της Σύρτης, και ανώνυμες και ψευδείς συνομιλίες σχετικά με τις κινήσεις αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων, στέλνει ένα μήνυμα ότι επίκειται η συγκέντρωση των ισλαμιστικών πολιτοφυλακών σε απάντηση στην κινητοποίηση της άλλης πλευράς».

Πρόσθεσε ακόμα ότι, η κινητικότητα τουρκικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 στα αεροδρόμια που ελέγχει το καθεστώς της Τρίπολης αντικατοπτρίζει ένα πλήθος χιλιάδων μισθοφόρων, που μεταφέρονται τώρα στη Λιβύη, επιπρόσθετοι στους χιλιάδες που ήδη βρίσκονται στη χώρα.

Η Αίγυπτος έχει διακηρύξει ότι εάν η Σύρτη δεχθεί επίθεση από τους Τουρκολίβυους θα επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη για να υποστηρίξει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).