Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε αυτές τις περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ και απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 12 ...


Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ και απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.






Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ και απειλεί, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια στα οποία παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων του ιού.

Στη χώρα μας σήμερα ο κορονοϊός κατέγραψε 24 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 3.826. Από αυτά τα 4 είναι εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία έγιναν αντιληπτά κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα υπόλοιπα κρούσματα τρία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ έξι (6) κρούσματα είχαμε στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.





Ο ΕΟΔΥ νωρίτερα είχε ανακοινώσει τα κρούσματα που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στην Ελλάδα σήμερα 13 Ιουλίου 2020, εκ των οποία τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3826 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Από το σύνολο των 3826 κρουσμάτων, 1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.


Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες). Συνολικά έχουν καταγραφεί 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.