Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ... ΗΠΑ: Πέφτει κατακόρυφα το ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις

Η στήριξη των Αμερικανών για τις διαδηλώσεις έχει περιοριστεί από τότε που ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο τροφοδότησε την εθνική...

 ΗΠΑ: Πέφτει κατακόρυφα το ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις

Η στήριξη των Αμερικανών για τις διαδηλώσεις έχει περιοριστεί από τότε που ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο τροφοδότησε την εθνική συζήτηση για φυλετικά ζητήματα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 27-28 Ιουλίου κατέδειξε ότι οι αντιδράσεις στην απόφαση του Τραμπ να αναπτύξει ομοσπονδιακούς πράκτορες για να καταστείλει τις διαδηλώσεις σε κάποιες πόλεις παρά τις επιθυμίες των τοπικών αρχών φέρουν έντονο κομματικό αποτύπωμα.




Περίπου 4 στους 10, οι περισσότεροι Δημοκρατικοί φυσικά, ισχυρίζονται, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απλά προσπαθεί να βοηθήσει τον εαυτό του πολιτικά καθώς επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ οι κανείς άλλος Αμερικανός πρόεδρος δεν επιδίωξε δεύτερη… θητεία.

Η δημοσκόπηση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς συγκρούσεων αργά το βράδυ της Κυριακής μεταξύ διαδηλωτών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου οι διαδηλωτές πραγματοποιούν νυχτερινές «αντιρατσιστικές» πορείες.

Ο Τραμπ έστειλε την ομοσπονδιακή αστυνομία στην πόλη παρά τις αντιδράσεις του Δημοκρατικού δημάρχου για να αντιμετωπίσει τους αναρχικούς και τους ταραξίες και απέστειλε άλλες δυνάμεις στο Σιάτλ, το Σικάγο, το Κάνσας Σίτι και την Αλμπουκέρκη.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 52% των Αμερικανών ενηλίκων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους σε αυτούς που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία συμπεριφέρεται στις μειονότητες, κυρίως τους Αφροαμερικανούς, αλλά με το ποσοστό αυτό να έχει πέσει κατακόρυφα κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες περίπου σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση στα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ χειρίστηκε τις διαδηλώσεις, το οποίο παρουσιάζοντας βελτιωμένη εςικόνα για τον Αμερικανό πρόεδρο σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση που έγινε στα μέσα Ιουνίου όταν το ποσοστό αυτό διαμορφωνόταν στο 58%.

Η αύξηση στο ποσοστό προέρχεται κυρίως από Ρεπουμπλικάνους, που έχουν στηρίξει τον πρόεδρο καθώς οι διαμαρτυρίες μαίνονται σε όλη τη χώρα: το 78% δήλωσαν ότι εγκρίνουν την απάντηση του Τραμπ στις διαμαρτυρίες στην τελευταία δημοσκόπηση, συγκριτικά με το 67% στα μέσα Ιουνίου.

Και όπως συμβαίνει σχεδόν με τα πάντα που σχετίζονται με τον Τραμπ, η αμερικανική δημοσκόπηση είναι μοιρασμένη με βάση κομματικά κριτήρια. Πανεθνικά, το 73% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι ο Τραμπ εκμεταλλεύεται πολιτικά το θέμα δίνοντας έδωσε εντολή να αναπτυχθούν ομοσπονδιακές αστυνομικές δυνάμεις στο Πόρτλαντ, ενώ το 76% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσαν ότι αυτοί οι πράκτορες ήταν εκεί για να αποκαταστήσουν τον νόμο και την τάξη.