Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συμμαχία ευρωπαϊκού κουαρτέτου κατά Τουρκίας- κοινές ναυτικές ασκήσεις

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα και Κύπρος ανακοίνωσαν τη λήψη αποφασιστικών μέτρων ενάντια στις τουρκικές επεμβάσεις στη Λιβύη και την π...


Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα και Κύπρος ανακοίνωσαν τη λήψη αποφασιστικών μέτρων ενάντια στις τουρκικές επεμβάσεις στη Λιβύη και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σχηματίζοντας μια συμμαχία κουαρτέτου για να εξασφαλίσουν το έργο των ενεργειακών εταιρειών αυτών των χωρών στην περιοχή της Μεσογείου και να κόψουν το δρόμο στην επιθυμία της Άγκυρας να ελέγξει τα ενεργειακά πεδία στην περιοχή.




Σύμφωνα με την ‘ CNNTürk’, oι χώρες του κουαρτέτου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες και ασκήσεις και συμφώνησαν να διευκολύνουν τη διαδικασία χρήσης των λιμένων μεταξύ τους.

Το τούρκικο δημοσίευμα επεσήμανε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, την ασφάλιση των θυγατρικών αυτών των χωρών κατά την αναζήτηση φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμάζ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορέσει να ξεκινήσει δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου στη Λιβύη εντός 3-4 μηνών, σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μη εξουσιοδοτημένη κυβέρνηση της Τρίπολης, Αλ Βέφακ.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι το πλοίο θα βρίσκεται στη μέση της Μεσογείου για πρώτη φορά, λέγοντας: «Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας φέτος».

Η Τουρκία στέλνει μισθοφόρους από τη Συρία και όπλα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την παράνομη κυβέρνηση Αλ Βέφακ στον πόλεμό της ενάντια στις ένοπλες λαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν να απελευθερώσουν την πρωτεύουσα Τρίπολη από πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές ομάδες που την ελέγχουν.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τα πολεμικά της πλοία που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης στις βίαιες επιθέσεις της στο έδαφος της Λιβύης για να εξυπηρετήσει τους ύποπτους στόχους της, η οποία επικουρείται από την παράνομη κυβέρνηση Συμφωνίας που ελέγχει την Τρίπολη και επιφέρει την καταστροφή της.

Οι ένοπλες πολιτοφυλακές στη Λιβύη λαμβάνουν επίσης στρατιωτική υποστήριξη από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία τους χρηματοδότησε με προηγμένα όπλα, αεροσκάφη, και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, καθώς και Τούρκους αξιωματικούς για να ηγηθούν των μαχών και να στείλουν χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στο πλευρό των πολιτοφυλακών.

The Great Jamahiriya News Agency
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος