Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός -Βοσνία: Νεκρός υπουργός της κυβέρνησης που μολύνθηκε από τον ιό

Ένας Βόσνιος υπουργός που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, έχασε σήμερα τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση ...


Ένας Βόσνιος υπουργός που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, έχασε σήμερα τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση BHRT.





Ο Σάλκο Μπουκβάρεβιτς, 53 ετών, ήταν υπουργός αρμόδιος για θέματα Βετεράνων στην κυβέρνηση της κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Εισήχθη σε νοσοκομείο επειδή παρουσίασε επιπλοκές και από την Δευτέρα είχε διασωληνωθεί, πρόσθεσε η τηλεόραση επικαλούμενη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαράγεβο.

11.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βοσνία
Στη Βοσνία των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα περίπου 11.000 κρούσματα και περισσότεροι από 300 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καταγράφονται περίπου 100 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Ο Φαντίλ Νόβαλιτς, 61 ετών, ο πρωθυπουργός της Ομοσπονδίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, είχε επίσης προσβληθεί από τον κορονοϊό αλλά ανέρρωσε και πήρε εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα.

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα Βαλκάνια
Ανησυχητικές τάσεις στην εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού παρατηρούνται στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες, ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Προφανώς η Αμερική είναι ακόμη το βασικό επίκεντρο (της επιδημίας): η βόρεια, η κεντρική και η Λατινική Αμερική. Όμως η ασθένεια έχει αρχίσει να επιταχύνεται στην Αφρική», επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk στη γενέτειρά του Ιρλανδία.

«Επίσης ακόμη και στην Ευρώπη, αν και είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία στη δυτική Ευρώπη έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρατηρούμε ακόμη μερικές ανησυχητικές τάσεις στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, οπότε δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση», τόνισε ο Ράιαν.