Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Χ. Ακάρ προκαλεί ξανά: Μίλησε για τη «γαλάζια πατρίδα» και τα δικαίωμα της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο Χουλουσί Ακάρ έδωσε συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις του, με νέα σειρά προκλητικών αναφορών στην Αγία Σοφία, την Κύπρο και το Αιγα...

Ο Χ. Ακάρ προκαλεί ξανά: Μίλησε για τη «γαλάζια πατρίδα» και τα δικαίωμα της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο Χουλουσί Ακάρ έδωσε συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις του, με νέα σειρά προκλητικών αναφορών στην Αγία Σοφία, την Κύπρο και το Αιγαίο.




Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, στη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2015, ανέφερε αρχικά αναφορικά με την εμπλοκή της χώρας στη Συρία: «Δεν ακολουθούμε ένα παιχνίδι στρατηγικής, αλλά βλέπουμε την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται εκεί. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να εμποδίσουμε την αιματοχυσία».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε: «Πέρα από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζουμε να πολεμούμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, τη "γαλάζια πατρίδα", τα δικαιώματά μας στους ουρανούς. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για τα δικαιώματα και τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση των διεθνών κανονισμών, του διαλόγου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Όπως πρόσθεσε: «Είμαστε η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι βασική για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο πρότζεκτ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς την έγκρισή μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα».

Αναφέρθηκε και στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος, επισημαίνοντας: «Η Αγία Σοφία ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας και στο τουρκικό έθνος. Κανένας οργανισμός ή κράτος δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για αυτό. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν σε ποιον τόπο βρίσκονται».

Κλείνοντας, μίλησε για το «επεισόδιο» με τη γαλλική φρεγάτα στη Μεσόγειο: «Έχουμε παραδώσει στο ΝΑΤΟ όλες τις πληροφορίες, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που σχετίζονται με το περιστατικό. Οι κατηγορίες των Γάλλων είναι μη ρεαλιστικές κι έχουμε αποδείξει το δίκαιό μας. Το γαλλικό πλοίο κι αυτά που το συνόδευαν έκαναν έναν πολύ επικίνδυνο ελιγμό, χωρίς να λάβουν υπόψη τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Οι αρχές του ΝΑΤΟ μας ευχαρίστησαν για τη στάση μας και, συνεπώς, εξακολουθούμε να περιμένουμε τη συγγνώμη των Γάλλων συμμάχων μας».