Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό έχει ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ του τουρκικό στα ανοιχτά της Λιβύης...!!! Έστειλε Πολεμικό Υλικό στο Τομπρούκ ο Σισί...!!!

Πριν λίγες ώρες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Μισμάρι, ανέφερε πως το Αιγυπτιακό ΠΝ ''μπλόκα...



Πριν λίγες ώρες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Μισμάρι, ανέφερε πως το Αιγυπτιακό ΠΝ ''μπλόκαρε'' το τουρκικό στα ανοιχτά της Λιβύης!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Αιγύπτιοι κατά την διάρκεια της άσκησης «Decisive (Αποφασιστικότητα) 2020», εμπόδισαν τους Τούρκους να πραγματοποίησουν επιθέσεις κατά της Ανατολικής Λιβύης.




Όπως είπε, οι Τούρκοι εξαπολύουν επίθέσεις από τις φρεγάτες τους κατά των δυνάμεων του LNA, είτε με πυραύλους, είτε απογειώνοντας UAV.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε, όμως πρόκειται στην ουσία για την πρώτη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Άγκυρα και Κάιρο, με τον Σίσι να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν.

Η Τουρκία πριν λίγες ημέρες είχε στείλει πολεμικά πλοία για πολεμικές αεροναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, ανοιχτά της Λιβύης. Στις ασκήσεις συμμετείχαν 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 φρεγάτες.

Άμεσα τότε ο Σίσι έδωσε εντολή σε μονάδες επιφανείας και υποβρύχια να αναπτυχθούν κοντά στις ακτές τις Λιβύης.

Όπως φαίνεται η κίνηση της Αιγύπτου ήταν αποτελεσματική, με την Άγκυρα να κάνει πίσω!

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με Λιβυκά ΜΜΕ, η Αίγυπτος έστειλε στρατιωτικό υλικό στο Τομπρούκ και μάλιστα τοπικά site παραθέτουν και εικόνα.

Προφανώς ο Σίσι προετοιμάζει το έδαφος για την μεγάλη σύγκρουση, καθώς η Σύρτη αποτελεί την ''κόκκινη γραμμή'' για την Αίγυπτο. pentapostagma.gr