Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επικοινωνία ΑΡΓΟΚΙΝΗΤΟΥ Ιερώνυμου με τον ΣΚΛΑΒΟ Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την Αγιά Σοφιά

«Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα» δήλω...

ieronimos-vartholomaios

«Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα» δήλωσε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος




Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επικοινώνησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ακλόνητη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολιάζοντας την απόφαση Ερντογάν, μίλησε για προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί», τόνισε.

«Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν», προσέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.