Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΝΥΤ»: Τα σπαρακτικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους θύματα του ιού

ekirikasΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ραφαέλ Ελι (Rafael Eli), 68 ετών, σταμάτησε να αναπνέει τις πρώτες ώρες της 16ης Απριλίου αφού πέρασε 18 ημέρες σε ανα...


ekirikasΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ραφαέλ Ελι (Rafael Eli), 68 ετών, σταμάτησε να αναπνέει τις πρώτες ώρες της 16ης Απριλίου αφού πέρασε 18 ημέρες σε αναπνευστήρα στο Νοσοκομείο «Mount Sinai» στο Μανχάταν.




Κάθε ημέρα η αδερφή του Μύριαμ Ελι, η οποία ζει στη Φλόριδα, καλούσε το Νοσοκομείο να ρωτήσει για τον αδερφό της, ο οποίος είχε διαγνωστεί με Covid-19 μετά από νοσηλεία τον Μάρτιο.




Μετά το θάνατό του, η κ. Ελι κάλεσε το νοσοκομείο αρκετές φορές για να ρωτήσει για το πού βρίσκονται τα αντικείμενα του αδελφού της. «Δεν μπορούσαν για λίγο να τα βρουν», δήλωσε η 66χρονη Μύριαμ Ελι.

Σε όλη τη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες ασθενών στα νοσοκομεία έπρεπε να βρουν τι να κάνουν με τα χιλιάδες κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, περιπατητές (walkers), μπαστούνια, ακουστικά βαρηκοΐας, οδοντοστοιχίες, γυαλιά, ρούχα, παπούτσια, πορτοφόλια, Βίβλους, κοσμήματα, μεταξύ άλλων, που έχουν μείνει πίσω από ασθενείς που πέθαναν από τον Covid-19.

Ενα νοσοκομείο είχε τόσα πολλά από αυτά τα αντικείμενα τον Απρίλιο που το προσωπικό τα είχε αποθηκεύσει σε ένα δωμάτιο που είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για τα υπάρχοντα των ασθενών προγραμματισμένων για χειρουργική επέμβαση.

Αλλά νωρίς τον Μάιο, ένα άλλο νοσοκομείο, το «St. Barnabas» στο Μπρονξ, αποθήκευσε περίπου 140 αντικείμενα που δεν έχουν διεκδικηθεί -μερικά διατηρούνται σε σακούλες που χρησιμοποιούνται για υλικό βιολογικού κινδύνου- σε ένα δωμάτιο δίπλα στο νεκροτομείο του.

«Δεν υπήρχε χώρος ούτε για τον αποθανόντα ούτε για την περιουσία», δήλωσε ο Δημήτριους Λονγκ, 60 ετών, διευθυντής ασφαλείας στο «St. Barnabas», ο οποίος επέβλεπε το σχέδιο διαχείρισης θνησιμότητας κορωνοϊού του νοσοκομείου.

Πολλά αντικείμενα έχουν παραμείνει αζήτητα, σε πολλές περιπτώσεις επειδή οι υπάλληλοι του νοσοκομείου δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον επόμενο συγγενή. Με τη σειρά τους, έχουν γίνει μια συμβολική υπενθύμιση του απολογισμού που προκλήθηκε από μια πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 20.000 στη Νέα Υόρκη.

Οταν ο αριθμός των θυμάτων άρχισε να αυξάνεται στα μέσα Απριλίου, το Bureau of Funeral Directing στο New York City Health Department και το Office of the Chief Medical Examiner εξέδωσαν κατευθυντήριες γραμμές που περιγράφουν τις βέλτιστες πρακτικές για τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης για την ασφαλή διαχείριση των περιουσιών των ασθενών που πέθαναν από τον Covid-19.

Για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των ειδών, πολλά νοσοκομεία προσαρμόστηκαν γρήγορα τις υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Στο «St. Barnabas», τα αντικείμενα ενός αποθανόντος δεν τα συνόδευαν πλέον στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Αντ’ αυτού, τα αντικείμενα αποθηκεύονταν στην αίθουσα προβολής του νεκροτομείου, όπου μια ομάδα τριών εργαζομένων στο νοσοκομείο τα περιελάμβανε καταγράφοντάς τα σε φύλλο, δήλωσε ο κ. Λονγκ, διευθυντής ασφαλείας του νοσοκομείου.

Αρκετά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των «St. Barnabas» και το Νοσοκομείο Langone-Tisch του NYU στο Μανχάταν, επέκτεινε την κανονική πολιτική 30 ημερών για την οικογένεια ή τους φίλους να ανακτούν αντικείμενα.

Το προσωπικό του νοσοκομείου περνούσε πολλές μέρες προσπαθώντας να εντοπίσει κάποιον συγγενή θανόντος.

Η Ντεζιρέ Κόνγουέι (Desiree Conway), εκπρόσωπος ασθενών με το «Mount Sinai», που ξεκίνησε τη δουλειά της τον Ιανουάριο και εξακολουθούσε να εκπαιδεύεται όταν έπληξε η πανδημία, δήλωσε ότι η ομάδα της πραγματοποίησε τόσες πολλές τηλεφωνικές κλήσεις κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης των θανάτων από τον ιό που το τμήμα έπρεπε να παρατείνει τις εργάσιμες ώρες και να παραμείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.