Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΣ ΟΛΑ... Αλί Ερμπάς: Δύο ιμάμηδες και 4 μουεζίνηδες θα διοριστούν στην Αγιά Σοφιά

Δύο ιμάμηδες και 4 μουεζίνηδες θα διορίσει για την Αγιά Σοφιά η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας δήλωσε ο επικεφαλής της ...


Δύο ιμάμηδες και 4 μουεζίνηδες θα διορίσει για την Αγιά Σοφιά η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας δήλωσε ο επικεφαλής της Αλί Ερμπάς, ενώ επιβεβαίωσε ότι επεξεργάζονται φόρμουλα κάλυψης των αγιογραφιών την ώρα της προσευχής.




Για τους επισκέπτες τουρίστες ανέφερε ότι θα γίνουν διευθετήσεις ώστε να μην μπορούν να πηγαίνουν στο τμήμα του μνημείου όπου θα γίνεται η μουσουλμανική προσευχή.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Α Χαμπέρ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει το όνομα της Αγιάς Σοφιάς επειδή από το 1453 και μετά αποκαλείτο “Μεγάλο Τζαμί Αγιάς Σοφιάς”.

“Δεν τίθεται καμιά αλλαγή σε αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή”, είπε. Ερωτηθείς για τις αγιογραφίες μέσα στην Αγιά Σοφιά, ο Αλί Ερμπάς ανέφερε “ίνσαλλάχ από τις 24 Ιουλίου και μετά που θα ξεκινήσει η μουσουλμανική προσευχή θα κλείσουν αυτές οι εικόνες είτε με μια κουρτίνα είτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα συσκοτιστούν με τη χρήση φωτός. Μετά την προσευχή η κουρτίνα θα ανοίγει και πάλι ή θα σταματά η συσκότιση προκειμένου να γίνονται επισκέψεις. Μακάρι να το λύσουμε με ένα ωραίο σύστημα”, ανέφερε.