Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

24 Ιουλίου... Την ΜΑΥΡΗ μέρα που θα σανοίξει αν τζαμί... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ στην Αθήνα...!!!

Πατριωτικές οργανώσεις προετοιμάζουν στην Αθήνα συγκεντρώσεις στις 24 Ιουλίου, ημέρα δηλαδή που η Αγία Σοφία θα μετατραπεί επίσημα από τ...

Άνδρας προσεύχεται έξω από την Αγία Σοφία, 10 Ιουλίου 2020

Πατριωτικές οργανώσεις προετοιμάζουν στην Αθήνα συγκεντρώσεις στις 24 Ιουλίου, ημέρα δηλαδή που η Αγία Σοφία θα μετατραπεί επίσημα από την Τουρκία σε ισλαμικό τέμενος. Η πρόταση ξεκίνησε αρχικά από το κίνημα «Πρώτα η Ελλάδα».




Οι οργανωτές θεωρούν τη μετατροπή της πρώην εκκλησίας από μουσείο σε τζαμί ως μία απαράδεκτη κίνηση από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη δημόσια συγκέντρωση κατά της μετατροπής του ιστορικού καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας του Θεού σε μουσουλμανικό τζαμί. Πρέπει να εκφράσουμε ειρηνικά τα συναισθήματά μας, τα οποία είναι σοβαρά προσβεβλημένα. Πρέπει να εκφράσουμε τον βαθύ σεβασμό και τα θρησκευτικά μας συναισθήματα... ώστε να ανταποκριθούμε στη βαρβαρότητα και τον βανδαλισμό ενός μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, της 24ης Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας. Ιστορικοί, συγγραφείς, φιλόσοφοι και θεολόγοι θα συμμετέχουν στη διαδήλωση και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συγκέντρωση θα μπορούσε να θεωρηθεί μια συμβολική απάντηση από την ελληνική κοινή γνώμη ενάντια στο «ιμπεριαλιστικό νεοοθωμανικό, παν-τουρκικό και πανισλαμικό καθεστώς» του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Οι οργανωτές πρόσθεσαν επίσης ότι θα πρέπει η ΕΕ να προστατεύει τα συμφέροντα όλων των κρατών-μελών της Ένωσης συμπεριλαμβανομένης τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Η συγκέντρωση αναμένεται να λάβει χώρα στην πλατεία Συντάγματος, στις 8 το απόγευμα.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κκ.:

Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής,
Σάββας Καλεντερίδης, Αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής
Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Μαρία Μαντουβάλου, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος