Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

2 εκατομμύρια κρούσματα και 77.000 θάνατοι στη Βραζιλία... «Τσουνάμι» νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ με 71.229 σε ένα 24ωρο...!!!

Άλλοι 977 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid 19 στις ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 29 Μαΐου - Πάνω από 500 θάνατοι καταγράφη...

covid_brazil

Άλλοι 977 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid 19 στις ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 29 Μαΐου - Πάνω από 500 θάνατοι καταγράφηκαν στον Νότο




Το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το κύμα των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού μετατρέπεται σε «τσουνάμι», με τον Νότο αυτή τη φορά να εξελίσσεται σε επίκεντρο της διασποράς. Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, προσθέτοντας άλλες 71.229 περιπτώσεις, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 977, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό από τις 29 Μαΐου.

Χρειάστηκαν μόλις 27 ημέρες προκειμένου η Βραζιλία να καταγράψει ένα εκατ. κρούσματα του νέου κορωνοϊού και να συμπληρώσει τα δύο εκατ. ασθενείς. Τον Μάιο ο ρυθμός μετάδοσης μετριάστηκε, όμως από τον Ιούνιο επιταχύνθηκε εκ νέου και από τότε καταγράφονται κατά μέσο όρο σχεδόν 40.000 κρούσματα κάθε μέρα και πάνω από 1.000 θάνατοι. Πλέον, η Βραζιλία αριθμεί περισότερα από δύο εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα και σχεδόν 77.000 θανάτους εξαιτίας της Covid 19.

Την Πέμπτη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βραζιλία ανήλθαν σε 2.012.151, ενώ οι θάνατοι ήταν 76.688. Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, φιλοξενεί περίπου 210 εκατομμύρια ανθρώπους - περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Και στις δύο χώρες η μόλυνση έχει εξαπλωθεί με εκρηκτικούς ρυθμούς, καθώς ο ιός έχει αποκτήσει πρόσβαση σε νέες περιοχές μακριά από τις μεγαλύτερες πόλεις. Πολίτες και πολιτικοί ανταποκρίθηκαν ανεπαρκώς στη Βραζιλία, με εμφανή την απουσία μίας αυστηρά συντονισμένης πολιτικής από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.