Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Ο Τσαβούσογλου ζητάει: «Διάλογο με την Ελλάδα για το Αιγαίο όπως το 1976»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επικαλέστηκε το σύμφωνο της Βέρνης. Αναλυτικά όσα είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη Τύπου μ...

Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επικαλέστηκε το σύμφωνο της Βέρνης. Αναλυτικά όσα είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη Τύπου με τον Ζοζέπ Μπορέλ.




Εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα και έδωσε ως παράδειγμα το πάγωμα των γεωτρήσεων στο Αιγαίο το 1976 με το σύμφωνο της Βέρνης, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του “Ελεύθερου Τύπου”, Μανώλης Κωστίδης.

“Έχουμε και τα δικαιώματα γεώτρησης μας στην υφαλοκρηπίδα μας (ΕΝΝΟΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) αυτό είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα. Όμως είμαστε έτοιμοι για διάλογο και με την Eλλάδα και με όλες τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου εκτός από τους Ελληνοκύπριους. Όπως ξέρετε με την Ελλάδα με διαπραγματεύσεις είχαν παρθεί αποφάσεις για τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο σας μιλάω για το 1976” δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Ο ίδιος στη συνάντηση του με τον Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως: “Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία για να μην αυξηθεί η ένταση. Το έχουμε πει και ο πρόεδρος Ερντογάν το έχει πει στον Μητσοτάκη στη συνάντηση τους. Και με την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία είμαστε έτοιμοι να συνεχιστεί ο διάλογος”.