Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για όσους ξεκίνησαν ΠΑΛΙ τις π@π@ριές με τον Ιμάμογλου... «Στη συνείδησή μου και στο μυαλό μου η Αγία Σοφία είναι τζαμί από το 1453»...!!

Στη συνείδηση μου και στο μυαλό μου η Αγία Σοφία είναι τζαμί από το 1453.  Είναι επίσης μια παγκοσμίως γνωστή αξία του πολιτισμού της Κωνστ...

Ιμάμογλου: «Στη συνείδησή μου και στο μυαλό μου η Αγία Σοφία είναι τζαμί από το 1453»

Στη συνείδηση μου και στο μυαλό μου η Αγία Σοφία είναι τζαμί από το 1453.  Είναι επίσης μια παγκοσμίως γνωστή αξία του πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης. Σε όλες τις ομιλίες μου την αποκαλώ “Τζαμί Αγίας Σοφίας"», δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.




Ωστόσο, σημείωσε ότι ανησυχεί για την τύχη των τζαμιών ανά τον κόσμο και διερωτήθηκε τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο από τότε που ο Ερντογάν τασσόταν κατά του ανοίγματος του μνημείου για μουσουλμανική προσευχή επειδή θα κινδύνευαν τα τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου. «Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου, μήπως αυτοί (που λένε να ανοίξει η Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή) γνωρίζουν τι θα πάθουν αυτά τα τζαμιά; Ως πολιτικός ηγέτης δεν έχω χάσει τον προσανατολισμό μου για να μπω σε ένα τέτοιο παιχνίδι», ανέφερε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

«Τι θα γίνει εάν οι κυβερνώντες αυτών των χωρών πουν θεωρούμε επίθεση κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τις κατηγορίες εναντίον της απόφασής μας για τα τζαμιά; Αυτό θα κριθεί από το οπωσδήποτε από το έθνος μας το οποίο διαθέτει κοινή λογική. Θέλω πολύ να το κρίνει αυτό ο λαός και θα το κρίνει. Εάν αυτή η αλλαγή στην Αγία Σοφία θα προσθέσει τόσο υλικό όσο και πνευματικό πλούτο, θα ανακουφίσει τα εκατομμύρια άνεργους, θα προσφέρει εργασία στα εκατομμύρια νέων αποφοίτων πανεπιστημίων μας, εάν η χώρα μου κερδίσει σεβασμό στην διεθνή κοινή γνώμη, τότε στηρίζω μέχρι τέλους αυτή την απόφαση», κατέληξε ο Ιμάμογλου. Πηγή: skai.gr