Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΩΣΗ... Ανακοινώνεται Παρασκευή 10 Ιουλίου η ακύρωση της απόφασης του 1934 και η ΑγιαΣοφιά γίνεται ΤΖΑΜΙ...!!!

(ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ) Σύμφωνα με όσα διαρρέουν οι τούρκοι και από ΜΜΕ και από ανώτατα κλιμάκια το ...

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΤΟΥΜΠΑ 19/8/2010 ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΡΒΑΝΑΚΙΑ....ΟΛΟΙ ...

(ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ)

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν οι τούρκοι και από ΜΜΕ και από ανώτατα κλιμάκια το τουρκικό ΣΤΕ στην απόφαση του που έχει παρθεί αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα καταργεί την απόφαση του 1934 που κάνει την ΑγιαΣοφιά Μουσείο...




Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πιθανό να ανακοινώσει ΣΉΜΕΡΑ, Παρασκευή, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 ήταν παράνομη, δήλωσαν στο Reuters τούρκοι αξιωματούχοι, και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την μετατροπή της σε τζαμί, παρά τις διεθνείς ανησυχίες.

Παρόμοιες πληροφορίες αν και σε πιο επιφυλακτικό τόνο, μετέδωσε και δημοσιογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», επικαλούμενος πηγές στο προεδρικό παλάτι. Όπως ανέφερε, το δικαστήριο προσανατολίζεται στην ακύρωση του διατάγματος του 1934, που φέρει υπογραφή Ατατούρκ και στην απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Όπως υποσηρίζει, η απόφαση θα είναι ομόφωνη. Στην παρούσα φάση συντάσσεται, ωστόσο όπως εκτιμά θα είναι συγκεκριμένη και θα βάλει τέλος στις συζητήσεις.

Σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν και αναφέρουν πως ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον ισλαμικό κόσμο. Μάλιστα δημιουργήθηκαν hastag στο twitter από Τούρκους, με την λέξη Αγία Σοφία να είναι χθες για αρκετές ώρες πρώτο στα trends!

Ήδη πολίτες, οργανώσεις και κόμματα ανατριχιάζουν με όσα γράφουν: ''Ελπίζουμε να γίνει η Αγία Σοφία Τζαμί-Ήρθε η στιγμή να μπούμε μέσα-Ελπίζουμε σύντομα να ακούσουμε το Αλλάχ Ακμπάρ, προσευχόμαστε γι'αυτό''.

Η διεθνής κοινότητα απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και η Ελληνική Κυβέρνηση μιλάει για πολιτιστικό μνημείο και όχι για σύμβολο της Ορθοδοξίας! Είμαστε απλά άξιοι της μοίρας μας!