Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για πρώτη φορά, 1 εκατ. κρούσματα κορονοϊού, σε όλο τον κόσμο, σε λιγότερο από 100 ώρες

Νέο «μαύρο» ρεκόρ στις ΗΠΑ με πάνω από 77.600 κρούσματα σε 24 ώρες- Παραμένει δύσκολη η κατάσταση σε Βραζιλία και Μεξικό Τα κρούσματα μόλ...


Νέο «μαύρο» ρεκόρ στις ΗΠΑ με πάνω από 77.600 κρούσματα σε 24 ώρες- Παραμένει δύσκολη η κατάσταση σε Βραζιλία και Μεξικό
Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια χθες Παρασκευή, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που σημειώθηκε αύξηση 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων σε λιγότερο από 100 ώρες.

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού αναφέρθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου και χρειάστηκαν τρεις μήνες για να φτάσουν το 1 εκατομμύριο. Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ημέρες για να φτάσουν τα 14 εκατομμύρια από τα 13 εκατομμύρια που καταγράφηκαν στις 13 Ιουλίου.

Οι ΗΠΑ, με περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις, εξακολουθούν να καταγράφουν τεράστια άλματα ημερήσιων μολύνσεων στο πρώτο της κύμα COVID-19. Η χώρα ανέφερε παγκόσμιο ρεκόρ νέων λοιμώξεων σε 24 ώρες με περισσότερες από 77.000 την Πέμπτη, ενώ η Σουηδία έχει καταγράψει συνολικά 77.281 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.
Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως είναι σχεδόν τριπλάσιος από τις σοβαρές ασθένειες της γρίπης που καταγράφονται ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η πανδημία έχει σκοτώσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 590.000 ανθρώπους σε σχεδόν επτά μήνες, αγγίζοντας το ανώτερο εύρος των ετήσιων θανάτων από γρίπη που αναφέρονται παγκοσμίως.

Ο απολογισμός του Reuters, που βασίζεται σε κυβερνητικές εκθέσεις, δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται ταχύτερα στην Αμερική.

Στη Βραζιλία, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα έχουν διαγνωσθεί με τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Η Ινδία, η μόνη άλλη χώρα με περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα, αντιμετωπίζει κατά μέσο όρο περίπου 30.000 νέες λοιμώξεις κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα.

Ο ΠΟΥ κατέγραψε χθες μια ημερήσια αύξηση ρεκόρ σε κρούσματα του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες, καθώς ανήλθαν σε 237.743. Τη μεγαλύτερη αύξηση είχαν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Οργανισμού. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 230.370 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, στις 12 Ιουλίου. Οι θάνατοι κυμαίνονται σταθερά κάτω από 5.000 ημερησίως.

ΗΠΑ: Τρίτη συνεχόμενη μέρα με ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων σε 24 ώρες
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, χθες Παρασκευή, καταρρίφθηκε στις ΗΠΑ το θλιβερό ρεκόρ των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με πάνω από 77.638 να επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με βάση τα δεδομένα της σχολής αυτής ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη, ως χθες Παρασκευή στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) είχαν διαγνωστεί σχεδόν 3,64 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν στην COVID-19 άλλοι 927 ασθενείς, με τους νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ να φθάνει έτσι τους 139.128.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επί αρκετές εβδομάδες ένα ξέσπασμα λοιμώξεων στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας.

Στην Καλιφόρνια, αξιωματούχοι υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες ανέφεραν την Πέμπτη περισσότερες από 4.500 νέες λοιμώξεις σε 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ.

Στο Τέξας και την Αριζόνα, δύο πολιτείες όπου αυξάνονται καθημερινά οι θάνατοι από τον κορονοϊό, οι τοπικές αρχές ζήτησαν να τους σταλούν φορτηγά ψυγεία ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα των νεκροτομείων.

Σε μια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε ερώτηση αν εξετάζει να επιβάλει μια εθνική εντολή για την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την καταπολέμηση εξάπλωσης του ιού, απάντησε: «Όχι, θέλω οι άνθρωποι να έχουν μια κάποια ελευθερία και δεν πιστεύω σε αυτό».

Βραζιλία: 1.163 νέοι θάνατοι και 34.177 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 1.163 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 34.177 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα συνολικά 76.688 θάνατοι επί συνόλου 2.046.328 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

Μεξικό: 736 νέοι θάνατοι και 7.257 επιπλέον κρούσματα σε 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 736 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 7.257 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα φθάνει ως τώρα τους 38.310 νεκρούς επί συνόλου 331.298 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα TEST