Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έγκλημα Βούλας: Off shore του καρτέλ για «χονδρεμπόριο» κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες

slpressΚαταζητούμενος από την Interpol για αγοραπωλησία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης το 2004 ήταν ο 47χρονος Βέλγος που δολοφονήθηκε στη Βούλ...


slpressΚαταζητούμενος από την Interpol για αγοραπωλησία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης το 2004 ήταν ο 47χρονος Βέλγος που δολοφονήθηκε στη Βούλα από "επαγγελματίες" εκτελεστές την περασμένη Παρασκευή.




Ο Βέλγος, αν και καταζητούμενος απο την Ιντερπόλ, κατάφερε με πλαστή ταυτότητα να έρθει στην Ελλάδα προ διετίας με την σύζυγό του και το παιδί τους και δήλωνε έμπορος λαδιού. Την περασμένη Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, δολοφονήθηκε με δυο σφαίρες στο κεφάλι. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν σημαντικός κρίκος στα λατινοαμερικανικά καρτέλ και σύνδεσμός τους στην Ευρώπη.





Οσον αφορά στην μεγάλη υποθεση του 2004, πηγές της Ιντερπόλ ενημέρωσαν τους Έλληνες αστυνομικούς ότι λατινοαμερικανικό καρτέλ είχε στήσει στην Αμβέρσα διάφορες offshore εταιρείες, που ειοήγαγαν στην Ευρώπη επισήμως ανανά, μπανάνες, σπαράγγια κ.λπ. αλλά που μέσα στα κοντέινερ έκρυβαν τόννους κοκαΐνης. Οταν το κύκλωμα εντοπίστηκε απο την αστυνομία του Βελγίου, άρχισε ένας σκληρός "πόλεμος της νύχτας" με εκτελέσεις και ξεκαθαρίσματα τόσο "ανθρώπων της νύχτας" όσο και αστυνομικών που πιθανόν συνεργάζονταν με αυτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της δολοφονίας είχε προσπαθήσει να φέρει στην Ευρώπη μισό τόννο κοκαΐνης απο τον Περού ή τον Παναμά. Το 2014 καταδικάσθηκε ερήμην σε 12ετή κάθειρξη και τότε το έσκασε απο το Βέλγιο. Στην αρχή ζούσε με την Βραζιλιάνα σύζυγό του στην Ισπανία και το 2018 ήρθαν μαζί με το παιδί τους στην Ελλάδα οδικώς

Η Βραζιλιάνα σύζυγος του υποστηρίζει οτι δεν γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητές του και ηδη αναχώρησε απο την Ελλάδα για να κηδεύσει τον δολοφονηθεντα στο Βέλγιο.