Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

LNA: Η Τουρκία αποσκοπεί να ελέγξει το πετρέλαιο της Λιβύης – Εγκλήματα πολέμου

Η Τουρκία ανέπτυξε επτά πολεμικά πλοία στις λιβυκές ακτές, μετέφερε επιπλέον μισθοφόρους, Τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς με στόχ...

Μισμάρι: Η Τουρκία αποσκοπεί να ελέγξει το πετρέλαιο της Λιβύης – Εγκλήματα πολέμου

Η Τουρκία ανέπτυξε επτά πολεμικά πλοία στις λιβυκές ακτές, μετέφερε επιπλέον μισθοφόρους, Τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς με στόχο να ελέγξει την περιοχή της «πετρελαϊκής ημισελήνου» στην ανατολική Λιβύη, όπου βρίσκονται οι περισσότερες ξένες πετρελαϊκές εταιρείες και επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ αλ Μισμάρι.




Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βεγγάζη, ο υποστράτηγος Μισμάρι σημείωσε ότι, η Τουρκία αποσκοπεί, μέσω της ανάμιξής της στη Λιβύη, να θέσει υπό τον έλεγχό της τις ενεργειακές πηγές της χώρας, όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο και να αυξήσει την τουρκική επιρροή στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο αναβίωσης των φιλοδοξιών της ηττημένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Κατήγγειλε επίσης ότι οι ισλαμιστές πολιτοφύλακες της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σαράτζ συνέλαβαν και υπέβαλλαν σε βασανιστήρια Αιγύπτιους εργάτες στην πόλη Ταρχούνα, τονίζοντας ότι αυτές οι παραβιάσεις δεν εκπροσωπούν τον λιβυκό λαό.

«Έχουμε καταγράψει τα εγκλήματα των πολιτοφυλάκων που παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες στην Ταρχούνα, στην αλ Ασάμπα και σε άλλες λιβυκές πόλεις».

Κατήγγειλε ακόμα ότι οι ισλαμιστές πολιτοφύλακες και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι πυρπόλησαν κατοικίες και άλλες τις κατεδάφισαν με μπουλντόζες, λεηλάτησαν μηχανήματα, οχήματα, ακόμα και άλογα, σκότωσαν τα ζώα στον ζωολογικό κήπο της πόλης, έκαψαν τις σοδειές και τους ελαιώνες γύρω από την πόλη.