Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) : «Απωθήσαμε τους Τούρκους στα 90 χλμ. από τη Σύρτη, τους βομβαρδίζουμε συνεχώς»

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε σήμερα πως απώθησε την πρώτη επίθεση των Τούρκων στην Σύρτη και τους ανάγκα...

Εθνικός Στρατός της Λιβύης: «Απωθήσαμε τους Τούρκους στα 90 χλμ. από τη Σύρτη, τους βομβαρδίζουμε συνεχώς»

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε σήμερα πως απώθησε την πρώτη επίθεση των Τούρκων στην Σύρτη και τους ανάγκασε σε υποχώρηση 90χλμ δυτικά της πόλης.




Αυτό είναι μία σημαντική νίκη για τις δυνάμεις του Χαφτάρ οι οποίες με αεροπορικά χτυπήματα κατάφεραν και «γύρισαν» την κατάσταση που φαίνονταν σχεδόν χαμένη.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Αχμέτ Αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι πέντε αεροπορικά χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν στο δυτικό μέτωπο της Σύρτης, στοχεύοντας δυνάμεις των Τούρκων της Τρίπολης με αεροπορικές επιθέσεις που χαρακτήρισε ως «επιτυχημένες»

Σε μια δήλωση στο Facebook, ο Αλ Μισμαρί διευκρίνισε ότι οι έγιναν δύο πτήσεις αναγνώρισης γύρω από την περιοχή Sebha, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν εντοπίστηκε μη φυσιολογική κίνηση στο νότο, ενώ στη δυτική περιοχή της Σύρτης, οι δυνάμεις των Τούρκων υποχώρησαν 90 χιλιόμετρα δυτικά

«Η υποχώρηση ήταν άτακτη και τα αεροσκάφη μας τους στόχευαν κατά τη διάρκεια της απόσυρσης», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι φιλότουρκοι ανακοίνωσαν πως η επίθεση τους στη Σύρτη «κόλλησε» αλλά σκοπεύουν να κατακτήσουν όλη τη... Λιβύη.