Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΛΩΝΙΣΜΟ Ο ΕΡΝΤΙ... Οι Αμερικάνοι στηρίζουν την IRINI στη Λιβύη… σημαντική εξέλιξη και ιδού γιατί

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικ...




Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφαλείας Josep Borrell, αναφέρει ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους.







Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Ο υπουργός και ο Ύπατος Εκπρόσωπος συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη για τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη εν μέσω της επιδείνωσης (που προκαλούν) οι ξένες παρεμβάσεις και τρόπων με τους οποίους η επιχείρηση IRINI της Ε.Ε. μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Η υποστήριξη του κ. Πομπέο στην επιχείρηση IRINI θεωρείται σημαντική εξέλιξη από διπλωματικές πηγές της Ουάσιγκτον. Όπως και η απόφαση να τερματιστούν οι ξένες επεμβάσεις, αν και οι Αμερικανοί στο παρελθόν μίλησαν μόνο για τους Ρώσους. όχι για τους Τούρκους.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η φράση “για τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη” του ανακοινωθέντος παραπέμπει στις προσπάθειες για εκεχειρία του προέδρου της Αιγύπτου αλ Σίσι.