Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δολοφονία Floyd- Σοβαρή καταγγελία: Θύτης και θύμα είχαν προηγούμενες διαφορές

Είχαν συγκρούσεις ενώ εργάζονταν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, λέει ο πρώην συνάδελφος Ένας πρώην συνάδελφος του Φλόιντ και...


Είχαν συγκρούσεις ενώ εργάζονταν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, λέει ο πρώην συνάδελφος

Ένας πρώην συνάδελφος του Φλόιντ και του δολοφόνο του, πρώην πλέον αστυνομικού Ντέρεκ Τσάββιν, αποκάλυψε ότι όχι μόνο οι δύο γνώριζαν καλά ο ένας τον άλλον αλλά και πως συγκρούστηκαν μεταξύ τους ενώ εργάζονταν ίδιες βάρδιες σε κλαμπ.




Αν ισχύει κάτι τέτοιο εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως όλες οι φυλετικές διαδηλώσεις και οι ταραχές έγιναν για το τίποτα!!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρώην συνάδελφό τους και οι δύο εργάστηκαν την ίδια βάρδια ασφαλείας στο κλαμπ El Nuevo Rodeo στη νότια Μινεάπολη στη Μινεσότα.

Ο συνάδελφος ονόματι David Pinney είπε στο CBS News ότι οι δύο δεν γνώριζαν απλώς ο ένας τον άλλον αλλά είχαν επίσης σοβαρές τριβές μεταξύ τους.

«Χτύπησαν τα κεφάλια», είπε ο Πίννεϊ στο πρακτορείο ειδήσεων.

«Έχει πολλά να κάνει με τον Ντέρεκ που ήταν εξαιρετικά επιθετικός μέσα στο κλαμπ με μερικούς από τους προστάτες, κάτι που ήταν θέμα», συνέχισε ο Πίννεϊ.

Εάν κριθεί ένοχος για σκόπιμη δολοφονία δευτέρου βαθμού, ο Τσάββιν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 χρόνια, ενώ μια ακούσια καταδίκη δευτέρου βαθμού θα απαιτούσε φυλάκιση δώδεκα ετών. Ο Τσάβιν συνελήφθη και αρχικά κατηγορήθηκε για δολοφονία και ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού μετά την αναταραχή που προέκυψε από την δημοσίευση βιντεοσκοπημένων ταινιών για τη δολοφονία, αλλά οι κατηγορίες αργότερα αναβαθμίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα του κράτους, Keith Ellison.

Ωστόσο, η οικογένεια του George Floyd έχει πειστεί ότι η δολοφονία οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει σε προσωπικά κίνητρα. Ο οικογενειακός δικηγόρος Benjamin Crump ζήτησε επίσης να κατηγορηθεί ο Τσάββιν για δολοφονία πρώτου βαθμού, "επειδή πιστεύουμε ότι ήξερε ποιος ήταν ο Τζορτζ Φλόιντ."

Ο Pinney συμφωνεί ότι ο Chauvin γνώριζε το θύμα, λέγοντας: "Τον ήξερε ... Θα έλεγα αρκετά καλά"

Επιπλέον, η ιδιοκτήτρια του κλαμπ Maya Santamaria ισχυρίζεται ότι ο Chauvin επέδειξε μια τρομακτική στάση απέναντι στους μαύρους προστάτες του κλαμπ όπου αυτός και ο Floyd δούλευαν. Όταν ρωτήθηκε αν ο Τσάββιν είχε «πρόβλημα με τους μαύρους», η Σανταμαριά σχολίασε ότι πιστεύει ότι «φοβόταν και εκφοβίστηκε».

Στο παρελθόν, η Σανταμαρία σχολίασε ότι ο Τσάββιν είχε την τάση να γίνεται άσκοπα επιθετικός κατά τις νύχτες, όταν το κλαμπ είχε κατά κύριο λόγο μαύρο πελάτη, ειδικά όσον αφορά το να απωθεί πλήθη με σπρέι πιπεριού και να καταφεύγει στην κλήση της αστυνομίας ως εφεδρική τακτική σε μια κίνηση που η ίδια περιέγραψε ως "Υπερβολή."