Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Κρήτη – 11 συλλήψεις

Οι έρευνες των αστυνομικών στην ενδοχώρα της Κρήτης και συγκεκριμένα σε περιοχή της Μεσαράς έβγαλαν “λαβράκια”, με 11 συλλήψεις ενώ υπήρξαν...


Οι έρευνες των αστυνομικών στην ενδοχώρα της Κρήτης και συγκεκριμένα σε περιοχή της Μεσαράς έβγαλαν “λαβράκια”, με 11 συλλήψεις ενώ υπήρξαν και κατασχέθηκαν πολλά ευρήματα κάθε λογής, στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης που έγινε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.






Oι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο σε σπίτια, χωράφια και ποιμνιοστάσια συγκεκριμένων ανθρώπων της περιοχής μετά από στοιχεία που είχαν για παράνομη δράση, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και ζωοκλοπής εκ των οποίων συνελήφθησαν 11 άτομα.






Συγκεκριμένα ύστερα από την πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, επτά από τους παραπάνω φερόμενους ως δράστες είχαν εμπλακεί στην κλοπή τεσσάρων φορτηγών, σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου.

Όπως διαπιστώθηκε έκλεβαν οχήματα για τα οποία στη συνέχεια απαιτούσαν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, από την προανάκριση, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας που έγιναν σε περιοχή του Νομού Ηρακλείου.


Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι από τους συλληφθέντες, πέντε άτομα είχαν εμπλακεί σε δύο υποθέσεις ζωοκλοπών και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνουν ακόμη δύο ζωοκλοπές.

Έγιναν έρευνες σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μοτοσυκλέτα για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή.

Πηγή: cretapost