Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε αυτό το email - Μην το ανοίξετε - ΦΩΤΟ

Ένα νέο ψευδεπίγραφο - απατηλό μήνυμα ως δήθεν επιστολή της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εφιστά την προσο...


Ένα νέο ψευδεπίγραφο - απατηλό μήνυμα ως δήθεν επιστολή της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) με στόχο την εξαπάτηση και την παραπλάνηση των πολιτών.

Στο email, το... ασύντακτο μήνυμα, το οποίο φέρει το λογότυπο της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει: «Καλημέρα και ελπίζουμε να είστε ασφαλείς αυτή τη στιγμή του COVID-19. Έχετε λάβει πρόσκληση από την ειδοποίηση στο... Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για απάτη σε τράπεζα. Ελέγξτε τα συνημμένα έγγραφα για πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας εάν είναι απαραίτητο». Μάλιστα, η δήθεν επιστολή φέρει ημερομηνία... 5 Ιουνίου 2020 και την υπογραφή του επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου μηνύματος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό".