Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Eπιμένει το Χάος στις ΗΠΑ: Τραυματισμοί αστυνομικών από σφαίρες και λεηλασίες καταστημάτων

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν καταστήματα στο Λος Άντζελες, λεηλάτησαν μαγαζιά στη Νέα Υόρκη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Σεντ Λο...

floyd-epeisodia

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν καταστήματα στο Λος Άντζελες, λεηλάτησαν μαγαζιά στη Νέα Υόρκη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, όπου τέσσερις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, χωρίς η ζωή τους να κινδυνεύει.




Ο Τζον Χέιντεν, διοικητής της αστυνομίας του Σεντ Λούις, δήλωσε πως περίπου 200 διαδηλωτές προέβησαν σε λεηλασίες και πέταξαν πυροτεχνήματα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

«Τι συμβαίνει; Πώς γίνεται αυτό; Ο (Τζoρτζ) Φλόιντ σκοτώθηκε κάπου αλλού και καταστρέφουν πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα», είπε σε δημοσιογράφους.

Ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λας Βέγκας, επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Ένας άλλος αστυνομικός «ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» στην ίδια περιοχή, προστίθεται. Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις και σε άλλες περιοχές, περιλαμβανομένου ενός που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού τον χτύπησε αυτοκίνητο στο Μπρονξ.

«Εάν μια πόλη ή μια πολιτεία αρνείται να αναλάβει την αναγκαία δράση για να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της, τότε θα αναπτύξω τον στρατό των ΗΠΑ και θα επιλύσω σύντομα το πρόβλημα για εκείνους», υποσχέθηκε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ιλινόι Τζ. Μπ. Μπρίτζκερ απηύθυνε σήμερα έκκληση για υπομονή, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί μπορούν να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Δεσμεύτηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, εάν ο Τραμπ κάνει πράξη την απειλή του περί στρατιωτικής επέμβασης.

«Μπορούμε να αποκλιμακώσουμε την ένταση, όχι όμως όταν ο πρόεδρος τάσσεται υπέρ του στρατού και του νόμου και της τάξης και της κυριαρχίας», σημείωσε σε δηλώσεις του στο MSNBC.