Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ωραιόκαστρο: Τρέμουν οι κάτοικοι για τις περιουσίες τους και για την σωματική τους ακεραιότητα από τους μετανάστες

Είναι καταγεγραμμένα πολλά επεισόδια κλοπών, βιασμών, σωματικών βλαβών και άλλων αξιόποινων πράξεων. Στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής...


Είναι καταγεγραμμένα πολλά επεισόδια κλοπών, βιασμών, σωματικών βλαβών και άλλων αξιόποινων πράξεων. Στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αντιδρούν οι κάτοικοι του Ωραιόκαστρου.

Τη συγκεκριμένη δομή προγραμματίζει να λειτουργήσει μη κυβερνητική οργάνωση που ανήκει στην Εκκλησία (όχι στην Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, όπου υπάγεται το Ωραιόκαστρο) σε ακίνητο που έχει μισθώσει από ιδιώτη επί της οδού Παύλου Μελά στο Παλαιόκαστρο.




Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, η δομή θα είναι περιορισμένης χωρητικότητας (30 έως 40 παιδιών), ενώ θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων του οικισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η λειτουργία του κέντρου θα υποβαθμίσει την περιοχή.

Σε επιστολή τους οι κάτοικοι, τονίζουν μάλιστα ότι τίθεται… ζήτημα προσωπικής ασφάλειας των περιοίκων και των περιουσιών τους, αναφέροντας ότι είναι καταγεγραμμένα πολλά επεισόδια κλοπών, βιασμών, σωματικών βλαβών και άλλων αξιόποινων πράξεων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα μεταξύ και ανηλίκων, όπως μεταδίδει το grtimes.

Εστία… μόλυνσης

Οι κάτοικοι αναφέρουν επίσης ότι θα δημιουργηθεί εστία μόλυνσης σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από κατοικίες, καταστήματα, σχολεία και από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες που προαναφέρουν ότι θα διαμορφωθούν με τη λειτουργία της δομής θα υποβαθμίσουν την περιοχή και συνεπακόλουθα θα οδηγήσουν σε μείωση της αξίας των ακινήτων τους.

Οι κάτοικοι που δηλώνουν ότι δεν υποκινούνται από κανένα προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον, ζητούν από τους αποδέκτες της επιστολής να επιληφθούν του θέματος και να συμβάλει από τη θέση του ώστε να αποτραπεί η υλοποίηση του κέντρου στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς, όπως τονίζουν, θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ακόμα και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ανάλογη δομή στα όρια του δήμου Ωραιοκάστρου, χωρητικότητας 30 παιδιών, λειτουργεί από το 2009 η ΜΚΟ Άρσις, χωρίς να έχει σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα.