Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός» AΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΣΙΔΕΡΟΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΜΠ

Φαινόμενα που παραπέμπουν στα όσα συμβαίνουν στις σκοτεινές γειτονιές του Μπρονξ και στα γκέτο του Σικάγο έχουν αρχίσει να παρατηρούνται...

"Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός"

Φαινόμενα που παραπέμπουν στα όσα συμβαίνουν στις σκοτεινές γειτονιές του Μπρονξ και στα γκέτο του Σικάγο έχουν αρχίσει να παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Οργανωμένες συμμορίες ανηλίκων τριγυρνούν τα βράδια στους δρόμους της Κηφισιάς, του Διονύσου, της Νέας Ερυθραίας και της Σταμάτας σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε νεαρούς και σε ανήλικους, με σκοπό τη ληστεία, αλλά και την «επιβολή».




Μόλις πρόσφατα καταγράφηκαν δύο περιστατικά σε Κεφαλάρι και Κηφισιά, τα οποία προκαλούν σοκ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η αγριότητα των επιθέσεων. Ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι, όπως προαναφέρθηκε, οι δράστες είναι ανήλικοι, κάτοικοι βορείων προαστίων, και ζωσμένοι με όπλα τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προκαλέσουν τον θάνατο, όπως σιδερογροθιές, δαχτυλίδια με καρφιά, ζωστήρες με βαριές μεταλλικές αγκράφες και πτυσσόμενα κλομπ.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαΐου στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Μία παρέα τεσσάρων νεαρών βρισκόταν κοντά στην πλατεία απολαμβάνοντας τη βόλτα της, όταν ξαφνικά είδε μία ομάδα επτά ανήλικων ατόμων να έρχεται απρόκλητα προς το μέρος της με άγριες διαθέσεις.

Ένας από αυτούς έπεσε πάνω σε έναν από τους νεαρούς και εν συνεχεία άρχισε να τον βρίζει. Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας των παιδιών προσπάθησαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Δεν πρόλαβαν. Τα μέλη της ανήλικης συμμορίας έβγαλαν τα όπλα τους -σιδερογροθιές, δαχτυλίδια με καρφιά, ζωστήρες και πτυσσόμενα κλομπ- και άρχισαν να τους χτυπούν άγρια στο κεφάλι και το σώμα.

Ένα από τα παιδιά σωριάστηκε στο έδαφος όταν ένα μέλος της συμμορίας τού έσπασε ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι και άρχισε να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια. Αντί για βοήθεια, ένας από τους τραμπούκους επιχείρησε να τον κλοτσήσει στο κεφάλι. Για καλή του τύχη απέφυγε το χτύπημα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ήταν μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έφτασαν άμεσα στο σημείο και έβαλαν τέλος στον εφιάλτη. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και εν συνεχεία στο τμήμα, όπου αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

«Ήρθαν με σκοπό να σκοτώσουν. Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός»

Ενδεικτική της αγριότητας της επίθεσης είναι η περιγραφή ενός εκ των θυμάτων στο zougla.gr. Ο νεαρός Κ.Κ., εμφανώς αναστατωμένος, λέει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι είναι τυχερός που σήμερα είναι ζωντανός, καθώς με τα χτυπήματα που δέχτηκε θα μπορούσε κάλλιστα να καταλήξει νεκρός.

«Πηγαίναμε προς την πλατεία όταν ήρθαν προς το μέρος μας και άρχισαν να μας χτυπούν. Μου πήρανε το τσαντάκι και το φούτερ. Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι και μετά με χτύπησαν με την αγκράφα μίας ζώνης. Οι δράστες ήταν ανήλικοι και ήρθαν με σκοπό να σκοτώσουν κόσμο. Ήμουν κάτω αιμόφυρτος όταν ήρθε ένας να με κλοτσήσει στο κεφάλι και ευτυχώς τον απέφυγα. Ήθελε να με αφήσει στον τόπο, να με σκοτώσει. Ακόμα δεν μπορώ να δουλέψω. Είχαν πάνω τους δαχτυλίδι με καρφιά, κλομπ πτυσσόμενα, σιδερογροθιές και ζώνες. Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός. Ευτυχώς, όταν πήγαμε στο τμήμα, τους αναγνωρίσαμε όλους. Ούτε στην Κηφισιά δεν είμαστε πια ασφαλείς» περιγράφει σοκαρισμένος. zougla.gr