Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να μας μιλήσει για τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων»….

Δεν υπάρχει κάτι που να μας απασχολεί. Η συμφωνία αφορά το Ιόνιο Πέλαγος. Δεν υπάρχει κάτι σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και το Αι...



Δεν υπάρχει κάτι που να μας απασχολεί. Η συμφωνία αφορά το Ιόνιο Πέλαγος. Δεν υπάρχει κάτι σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» τόνισε, χαρακτηριστικά.




Αναγνώρισε πάντως, ότι «αποτελεί μια σημαντική συμφωνία, όσον αφορά την εξέλιξη των γεγονότων» καθώς «μέχρι τώρα, η Ελλάδα ήθελε τα νησιά και οι βράχοι να θεωρούνται “ηπειρωτική χώρα¨.
………..
Πρόσθεσε πως ¨Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να μας μιλήσει για τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων. Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί¨.
Ειδική αναφορά έκανε και στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία -για ακόμη μία φορά- χαρακτήρισε ως «τουρκική».
………….
Όσον αφορά την Αγία Σοφία, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι δεν αποτελεί διεθνές ζήτημα, καθώς συνιστά «εσωτερική υπόθεση».

«Υπάρχει νόημα να ανοίξει η συζήτηση για την Αγία Σοφία και την Κωνσταντινούπολη 567 χρόνια μετά την κατάκτηση;» διερωτήθηκε, παράλληλα.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη μετατροπή του ιστορικού μνημείου σε τζαμί, παρέπεμψε στην απόφαση του Ανώτατου Τουρκικού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί στις 2 Ιουλίου.
………….

Sputnik 11/6/2020