Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αιγυπτιακή ΒΟΜΒΑ...!!! «Ο Ερντογάν πρέπει να συρθεί για ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ στο Διεθνές Δικαστήριο» λεει με ανακοίνωση του το Κογκρέσο...!!!

Το αιγυπτιακό κογκρέσο την απαιτεί την προσαγωγή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για ...

Αίγυπτος: Πραξικόπημα μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος - Ο στρατός ...

Το αιγυπτιακό κογκρέσο την απαιτεί την προσαγωγή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να λάβουν τέλος τα πρόσφατα ειδεχθή εγκλήματά για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος στη Λιβύη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.




Το αιγυπτιακό κογκρέσο ζητά, σύμφωνα με την εφημερίδα "Al-Ain News", να σωθεί η Λιβύη από τις φιλοδοξίες και τις προσπάθειες του Ερντογάν να καταλάβει τα πετρέλαιά της και ταυτόχρονα να του δοθεί ένα μάθημα για τα οπλικά συστήματα που χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν, εξοπλίζουν και φυλάσσουν τρομοκράτες στο λιβυκό έδαφος.

Σε δήλωσή του, ο Αιγύπτιος βουλευτής Ahmed Helmy Al-Sharif, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του κόμματος Αιγυπτιακό Κογκρέσο, κάλεσε όλες τις νόμιμες πολιτικές δυνάμεις στη Λιβύη να σταθούν πίσω από τον εθνικό λιβυκό στρατό για να αντιμετωπίσουν την τουρκική εισβολή και τις προσπάθειες του Ερντογάν να ληστέψει το Λιβυκό πετρέλαιο, αλλά και τον πλούτο του λιβυκού λαού.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του κόμματος προειδοποίησε ότι «τα όνειρα του Τούρκου Προέδρου να αναζωογονήσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα, καθώς και τα σχέδια για τουρκικό χαλιφάτο, απαιτούν μια αποφασιστική στάση από τη διεθνή κοινότητα και όλες τις χώρες της περιοχής, τους οργανισμούς της, ιδίως τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας, ώστε να αναγκαστούν όλοι οι τρομοκράτες, το ISIS και οι Σύριοι μισθοφόροι να αποσυρθούν αμέσως από το εσωτερικό της Λιβύης”.

Ο Αλ Σαρίφ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τις νόμιμες πολιτικές δυνάμεις μέσα στη Λιβύη να εφαρμόσουν όλες τις διατάξεις της Διακήρυξης του Καΐρου, η οποία περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης επί τόπου.

Εξέφρασε επίσης την εμπιστοσύνη του στη νίκη των απογόνων του αείμνηστου μεγάλου μαχητή, Omar Al-Mukhtar, για την επίτευξη των συμφερόντων του κράτους της Λιβύης, με σκοπό την διατήρηση της ενότητας, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας του λιβυκού εδάφους, ώστε να καταστεί “νεκροταφείο” για όλους τους εισβολείς, τρομοκράτες και μισθοφόρους που έστειλε το καθεστώς του Ερντογάν.

Όλα αυτά είναι πολύ καλά, αλλά οι Τούρκοι αποχωρούν μόνο με πόλεμο και αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις για αυτό απαιτείται ευρύτερη συμμαχία στην Α.Μεσόγειο από Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο και Αίγυπτο.