Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουηδία κατά ΠΟΥ – Αρνείται πως έχει αναζωπυρωθεί ο κορονοϊός

Η Σουηδία στρέφεται κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά την απόφασή του να την κατατάξει στις χώρες που σημειώνεται «ισχυρή επανεμφά...


Η Σουηδία στρέφεται κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά την απόφασή του να την κατατάξει στις χώρες που σημειώνεται «ισχυρή επανεμφάνιση» κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, κάνοντας λόγο για «εντελώς κακή ερμηνεία» των δεδομένων.







Ο ΠΟΥ έχει συμπεριλάβει τη Σουηδία σε ένα κατάλογο 11 χωρών στις οποίες «η επιτάχυνση της μετάδοσης έχει επιφέρει ισχυρή επανεμφάνιση» του ιού. Η Σουηδία είχε επιλέξει μια μοναχική προσέγγιση στην Ευρώπη μη επιβάλλοντας περιορισμούς στον πληθυσμό της στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορονοϊού.




Σε αυτό τον κατάλογο περιλαμβάνονται η Αρμενία, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κιργιστάν, η Ουκρανία και το Κόσοβο.

Στις χώρες αυτές, «η επιτάχυνση της μετάδοσης επέφερε μια ισχυρή επανεμφάνιση του ιού. Αν αυτή δεν τεθεί υπό έλεγχο, θα οδηγήσει τα συστήματα υγείας της Ευρώπης στο χείλος του γκρεμού, για μια ακόμη φορά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του κλάδου του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Η δήλωση αυτή χαρακτηρίσθηκε σήμερα «πολύ σοβαρή» από τον σουηδό επιδημιολόγο Άντερς Τέγκνελ, της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά από τη δημόσια σουηδική τηλεόραση.