Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κούρδος πατέρας... Ήταν ζωντανός ακόμη και οι τούρκοι τον έσερναν μέσα στην πόλη δεμένο στο αστυνομικό όχημα…

Κούρδος πατέρας κατηγορείται ως τρομοκράτης επειδή πήγε στην κηδεία του παιδιού του Ένα τουρκικό ανώτατο δικαστήριο στη νοτιοανατολι...


Κούρδος πατέρας κατηγορείται ως τρομοκράτης επειδή πήγε στην κηδεία του παιδιού του

Ένα τουρκικό ανώτατο δικαστήριο στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, ανέτρεψε την απόφαση αθωώσεως από άλλο δικαστήριο για τον Χασάν Μπιρλίκ, του οποίου ο γιος σκοτώθηκε το 2015 στην κοντινή επαρχία Σιρνάκ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Duvar.




Ο γιος του, Χατζή Λοκμάν Μπιρλίκ, είχε θεωρηθεί μέλος του PKK.

«Μόλις παρακολούθησα την κηδεία του γιου μου», είπε ο Χασάν Μπιρλίκ στο δικαστήριο της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ . «Τι είδους έγκλημα θα μπορούσα να διαπράξω;»

Ως αποδεικτικά στοιχεία κατά του πατέρα θεωρήθηκε η παρουσία πανό με κόκκινο, κίτρινο και πράσινο χρώμα, τα παραδοσιακά εθνικά χρώματα των Κούρδων, καθώς και το ότι οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία φώναζαν πως «οι μάρτυρες ποτέ δεν πεθαίνουν» στα Κουρδικά.

Το δικαστήριο του Şırnak αθώωσε τον Μπιρλίκ και εννέα άλλους που αντιμετώπισαν παρόμοιες κατηγορίες τον Νοέμβριο, επικαλούμενοι έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Ο Χατζή Λοκμάν Μπιρλίκ, 24 ετών, πυροβολήθηκε 28 φορές, δέθηκε πίσω από ένα τεθωρακισμένο όχημα και σύρθηκε στους δρόμους του Σιρνάκ τον Οκτώβριο του 2015. Οι τουρκικές αρχές υποστήριξαν ότι ήταν μέλος του ΡΚΚ που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων δυνάμεων και Κούρδων μαχητών, τους μήνες μετά την κατάρρευση μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Το φιλο-κουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) δήλωσε ότι ο ισχυρισμός για ένταξη στο ΡΚΚ εναντίον του Μπιρλίκ ήταν αναληθής, αλλά ήταν ακτιβιστής που «εκτελέστηκε από την αστυνομία».

Οι δικηγόροι της οικογένειας υπέβαλαν μήνυση εναντίον του αστυνομικού που διέταξε το σύρσιμο του νεκρού, τον Hacı Murat Dinçer, για βασανιστήρια και κακομεταχείριση, προσβολή της μνήμης του αποθανόντος, κατάχρηση εξουσίας και δολοφονία πρώτου βαθμού, λέγοντας ότι ο Μπιρλίκ ήταν ακόμα ζωντανός όταν ήταν δεμένος στο όχημα.

Ο Hacı Murat Dinçer έθεσε υποψηφιότητα στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2018 με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ο Dinçer έλαβε επίσης ένα βραβείο από τον Ερντογάν για τις υπηρεσίες του στο Σιρνάκ .

ahvalnews.com 19/06/2020

Σχ.tourkikanea.gr: Διόλου παράξενο ότι δολοφόνος και βασανιστής έχει βραβευτεί από τον Ερντογάν και έχει κατέβει στις εκλογές με το κόμμα «Δικαιοσύνης» και Ανάπτυξης.