Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι λεηλασίες στη Β. Ήπειρο και ο κατατρεγμός της οικογενείας Κατσίφα δυσχεραίνουν την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Για όλους όσοι ν...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:




«Για όλους όσοι νομίζουν η και διαδίδουν, ότι η Αλβανία θα γίνη σύντομα μέλος της Ευρωπαικής Ενώσεως, και μάλιστα, με την επίμονη προσπάθεια της Ελλάδος, έχω να τους πω, ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά στην γείτονα, εις βάρος των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, έρχονται να τους διαψεύσουν πανηγυρικά. Έτσι:

α) Στις αρχές του β΄ δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, κακοποιοί, που χαρακτηρίζονται άγνωστοι, επέδραμαν σε τέσσερα σπίτια στο χωριό Κρανιά των Αγίων Σαράντα.




Οι κλέφτες λεηλάτησαν κυριολεκτικά τα σπίτια, αφαιρώντας από μαχαιροπήρουνα και ρουχισμό, μέχρι οικιακές συσκευές και γεωργικά εργαλεία. Επί πλέον, προκάλεσαν και καταστροφές στις οικοδομές, οι ιδιοκτήτες των οποίων ζούν και εργάζονται στην Ελλάδα, κατά καιρούς δε επιστρέφουν στο χωριό τους.
Βέβαια, οι κλοπές και οι λεηλασίες στα Βορειοηπειρωτικά χωριά, έχουν πλέον γίνει ρουτίνα. Θέλω, όμως, να τονίσω, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των κακουργημάτων είναι οι ακραίοι σωβινιστικοί κύκλοι των Τιράνων. Αυτοί οι κύκλοι έχουν μόνιμο σκοπό και στόχο τους να εξαφανίσουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό από τα πατρογονικά του εδάφη, ενώ παράλληλα, συνεχίζουν να εγκαθιστούν σ αυτά διαφόρους εποίκους.

β) Ο αγρίως δολοφονηθείς από την Αλβανική Αστυνομία νεαρός Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, φαίνεται πως έχει γίνει ο εφιάλτης των Αλβανών. Πληροφορίες, που έρχονται από την γείτονα αναφέρουν ότι τώρα στόχος της αλβανικής Δικαιοσύνης έχει γίνει η οικογένεια του ήρωα, η οποία διαμένει, ως γνωστόν, στην γενέτειρά της, τους Βουλιαράτες της Δρόπολης.

Έτσι, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να δικαστή στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου. Αιτία, ένα προσκυνητάρι που θέλησε να στήση η χαροκαμμένη οικογένεια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος, στις 28 Οκτωβρίου 2018. Το προσκυνητάρι δεν χτίστηκε ποτέ, καθώς άγνωστοι (αχ, αυτοί οι άγνωστοι) κατέστρεψαν τα υλικά, ενώ στον πονεμένο πατέρα δεν δόθηκε τελικώς άδεια κατασκευής, παρά το γεγονός, ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες!

Πάντως, ας μη χαρακτηρίση κανείς ως ασήμαντα τα παραπάνω περιστατικά. Γιατί εξ όνυχος τον λέοντα. Και από αυτά, δηλαδή, και από άλλα, που έχουν καταγγελθή κατά καιρούς, φαίνεται ξεκάθαρα το ανθελληνικό μίσος των Αλβανών εναντίον των Βορειοηπειρωτών. Κι αυτό, ακριβώς, καταγγέλλω με πόνο και αγωνία. Καλή και αξιέπαινη η προσπάθεια της Πολιτείας για την επανεκκίνηση του τουρισμού και των άλλων πτυχών της καθημερινής ζωής. Όμως, παράλληλα, πρέπει να μη ξεχνάμε τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς, οι οποίοι δεινοπαθούν. Κι αν η Αλβανία δεν σεβασθή απολύτως τα δικαιώματά τους, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνη μέλος της Ευρωπαικής Οικογένειας. Τελεία και παύλα».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)​
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο