Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΓΚΟΠΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ..!!! Ο Γερμανός πρέσβης στη Λιβύη συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαφτάρ

Η Τουρκία μπορεί να διαδίδει ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ είναι «τελειωμένος», οι Γερμανοί όμως, παραδοσιακοί φίλοι των Τούρκων, δεν φαίνεται ν...

Ο Γερμανός πρέσβης στη Λιβύη συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαφτάρ

Η Τουρκία μπορεί να διαδίδει ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ είναι «τελειωμένος», οι Γερμανοί όμως, παραδοσιακοί φίλοι των Τούρκων, δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη, ο Γερμανός πρεσβευτής στη Λιβύη, Oliver Owcza, συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαφτάρ στη Βεγγάζη.




«Στη σημερινή συνάντηση με τον στρατηγό Χατάρ εξέφρασα την ανησυχία μου για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις και τον ανησυχητικό αντίκτυπό τους στον άμαχο πληθυσμό.

»Ενθάρρυνα την εποικοδομητική επανάληψη των συνομιλιών 5 + 5 προς μια αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός, αντιμετωπίζοντας έτσι επίσης διαρθρωτικά ζητήματα ασφάλειας», έγραψε στο Twitter του ο Γερμανός πρεσβευτής.

Στη συνέχεια ο Γερμανός διπλωμάτης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της νόμιμα εκλεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με μια πολιτική διαδικασία στη λιβυκή κρίση -και στα πλαίσια της πρόσφατης ειρηνευτικής διάσκεψης του Βερολίνου- όπως και μια πιθανή επανέναρξη των εξαγωγών λιβυκού πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχει κλείσει τα λιμάνια και τις πετρελαιοπηγές, σταματώντας έτσι κάθε εξαγωγή πετρελαίου, για να μη χρησιμοποιεί το καθεστώς Σαράτζ της Τρίπολης τα κεφάλαια από τα πετρελαϊκά έσοδα για να χρηματοδοτεί τις τζιχαντιστικές συμμορίες του και τους μισθοφόρους που μεταφέρει ο Ερντογάν από τη Συρία.