Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΙΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ…Ο μοιραίος αυτός άνθρωπος δίδαξε στην Κατερίνα τα περί… «νέου Πατριωτισμού»!..

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο «Στόχος» βγήκε και είπε...

Αλιβιζάτος για Σακελλαροπούλου: Σύμβολο αλλαγής εποχής

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο «Στόχος» βγήκε και είπε ότι η νέα μας Πρόεδρος είναι φανατική «δικαιωματίστρια» και αγαπημένη μαθήτρια του «Πνευματικού Πατέρα» όλων των εν Ελλάδι «Δικαιωματάκηδων», ομότιμου καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ, Νίκου Αλιβιζάτου. Έτσι εξηγούνται οι δηλώσεις της κυρίας Προεδρίνας για τον διαβόητο «Νέο Πατριωτισμό», ότι αρνείται να αναφέρει το όνομα της Τουρκίας ακόμη και στα μηνύματά της για την Γενοκτονία των Ποντίων κλπ.




Για τον βίο και την πολιτεία του Νίκου Αλιβιζάτου, ο «Στόχος» έχει κάνει δεκάδες αφιερώματα από το 2000 που «έσκασε μύτη» ο μοιραίος αυτός άνθρωπος, όταν μαζί με τον φιλαράκο του τον Εβραίο Σημίτη προσπάθησαν (και τα κατάφεραν!) να βγάλουν το Θρήσκευμα από τις ταυτότητες των Ελλήνων. Τον βρώμικο ρόλο του καθηγητή Αλιβιζάτου κατάλαβε επιτέλους και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Στην συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής 31/5, είπε επί λέξει στον Αλέξη Παπαχελά: «Είδα στη συζήτησή μας με τον κ. Τσίπρα ότι ήταν επηρεασμένος - δεν μου το είπε ο ίδιος - από τα βιβλία και τις μελέτες του κ. Νίκου Αλιβιζάτου, του μεγάλου συνταγματολόγου, του επιτίμου καθηγητού. Και του είπα ότι η ζωή του Ελληνικού Κράτους δεν αρχίζει από το 1945 που πιστεύει ο κ. Αλιβιζάτος. Η ζωή του Ελληνικού Κράτους αρχίζει από την Μονή των Καλτεζών, από την Επανάσταση»!..

Ο… ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ…

Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε δώσει συνέντευξη στα «ΝΕΑ» του Μαρινάκη κι ο ίδιος ο Νίκος Αλιβιζάτος. Μιλώντας στον μαθητή του, γνωστό μπολσεβίκο «δικαιωματάκια» Μιχάλη Μητσό, ο κ. Αλιβιζάτος αποκάλυψε γιατί η αγαπημένη του μαθήτρια, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χρησιμοποιεί συνεχώς την φράση ”νέος Πατριωτισμός” και τι σημαίνει αυτός ο όρος: Ο κ. Αλιβιζάτος ομολόγησε ότι… «επειδή στην Ελλάδα ο όρος Πατριωτισμός έχει οικειοποιηθεί από την Δεξιά, χρειαζόταν ένα επίθετο. Το ”νέος” μου αρέσει γιατί υπαινίσσεται μια καινούργια προοπτική. Αλλά αυτός ο νέος πατριωτισμός εντάσσεται σήμερα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης γιατί δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Και όταν ρωτήθηκε ο 71χρονος Αλιβιζάτος από τον Μητσό τι ορίζει ως νέο πατριωτισμό, απάντησε το καταπληκτικό: ”Την εξωστρέφεια ”! Μα τω θεώ! Ίσως η κεντρική αντίθεση , τους έχουμε και τους δύο αγάλματα στα Προπύλαια, είναι Κοραής - Ρήγας Φεραίος. Ο Κοραής είναι το κλασικό τέκνο του ορθολογισμού, του διαφωτισμού που σου λέει διαβάζουμε , ετοιμαζόμαστε και με πολλή προετοιμασία κοιτάμε προς το αύριο. Σα να ακούς τον Σημίτη. Ο Ρήγας Φεραίος αντίθετα είναι Ιακωβίνος, πιστεύει πολύ στο συναίσθημα , τραβάμε μπροστά και θα αναγκάσουμε και τους άλλους με την ψυχή και την καρδιά να μας στηρίξουν. […] Το 1821 του βγήκε του Ρήγα. Ο Κοραής έλεγε να αφήσουμε την Επανάσταση μέχρι να εκπαιδεύσουμε μια δύο γενιές Ελλήνων .Ήμασταν βέβαιοι όμως ότι θα γινόταν το Ναυαρίνο;”

Πάντα προφητικός, λοιπόν,ο «Στόχος» για τον βρώμικο ρόλο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου στα όσα αισχρά έχουνε συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Θα τελειώσουμε υπενθυμίζοντας ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος υπήρξε επί πολλά χρόνια νομικός σύμβουλος του σκλάβου Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ακόμη και την εποχή των Μεγάλων Διαδηλώσεων για την αφαίρεση του Θρησκεύματος από τις Ταυτότητες το 2000!... Ο Αλιβιζάτος συμβούλευε τον Βαρθολομαίο στην μεγάλη «κόντρα» του με τον Μακαριστό Χριστόδουλο για τις Νέες Χώρες, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τον «Αφορισμό» της Ελλαδικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο:!.. Και, βεβαίως, υπήρξε ο βασικός δικηγόρος του Ελληνικού Κράτους επί Εβραίου Σημίτη (1997-2001) στο θέμα της Αρπαγής της Βασιλικής Περιουσίας…

Εφημερίδα «Στόχος»