Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θράσος και Οργισμένη επίθεση Τσαβούσογλου στον Μακρόν και την Γαλλία για Λιβύη και ΝΑΤΟ με… αναφορές στη Ρωσία

Την οργή της Τουρκίας και του υπουργού της των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκάλεσε το δριμύ “κατηγορώ” του Εμανουέλ Μακρόν -κα...

Τσαβούσογλου

Την οργή της Τουρκίας και του υπουργού της των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκάλεσε το δριμύ “κατηγορώ” του Εμανουέλ Μακρόν -και μάλιστα ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ- εναντίον της πολιτικής Ερντογάν στη Λιβύη.




Απαντώντας -ακόμη και με προσωπικές αιχμές- στον Μακρόν που χαρακτήρισε «ιστορική και εγκληματική ευθύνη» τη στάση της Άγκυρας στην σύρραξη της Λιβύης, η Τουρκία δια του Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα ανοιχτά το Παρίσι ότι υιοθετεί μια «καταστροφική» προσέγγιση στην βορειοαφρικανική χώρα.

«Η Γαλλία, την οποία διοικεί ο Μακρόν ή μάλλον την οποία δεν καταφέρνει αυτή τη στιγμή να διοικήσει, δεν βρίσκεται (στη Λιβύη) παρά μόνο για να επιδιώξει τα συμφέροντά της με καταστροφική νοοτροπία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης πως η Γαλλία προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της Ρωσίας στη Λιβύη.

«Από τη μια πλευρά, το ΝΑΤΟ θεωρεί τη Ρωσία απειλή. Αλλά από την άλλη, η Γαλλία, μέλος του ΝΑΤΟ, καταβάλλει προσπάθειες για να ενισχύσει την παρουσία της Ρωσίας» στη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός στη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ