Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕΙΣΜΟΣ στη Μεσόγειο...!!! Η Γαλλία υποστηρίζει και συντονίζει την εισβολή της Αιγύπτου στην Λιβύη...!!! ΠΑΝΙΚΟΣ στην τουρκία...

Γαλλία-Αίγυπτος σε μια τρομερή συμμαχία κατά του Ερντογάν... Η υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν στην πρόθεση των αιγυπτια...


Γαλλία-Αίγυπτος σε μια τρομερή συμμαχία κατά του Ερντογάν... Η υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν στην πρόθεση των αιγυπτιακών δυνάμεων να προελάσουν ενάντια στην τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη, σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση του πολέμου που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ το 2011.




Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, απείλησε να παρέμβει στη Λιβύη για να υπερασπιστεί τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ ενάντια στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ενώ εκ νέου σήμερα ζήτησε την άμεση αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη Βόρειο Αφρική, τη στιγμή που οι Τούρκοι με δύο C-130 και ένα Α400Μ μετέφεραν επιπλέον ενισχύσεις σε στρατιωτικό υλικό στη GNA, καθώς και μισθοφόρους στη Μισράτα.

«Ο στόχος είναι η αποτροπή και η Αίγυπτος δεν θέλει ούτε έναν Τούρκο στρατιώτη να περάσει τη γραμμή προς την ανατολική Λιβύη», δήλωσε ο Ziad Akl από το Κέντρο Πολιτικών και Στρατηγικών Σπουδών Al-Ahram της Αιγύπτου.

Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία μαζί με τη Ρωσία, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο υποστήριξαν το Χαφτάρ στη Λιβύη, παρενέβη αμέσως για να δηλώσει την υποστήριξή της στο Κάιρο σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων.

«Αυτός είναι ένας σκληρός δρόμος που απαιτεί από όλους μας να δείξουμε ευθύνη, για να τερματίσουμε την ξένη παρέμβαση και τις μονομερείς ενέργειες από εκείνους που ελπίζουν να κερδίσουν λάφυρα μέσω του πολέμου», είπε ο Μακρόν από την Τυνησία για να το ακούσει ο Ερντογάν.

Ο Μακρόν ενέκρινε τις δηλώσεις του Σίσι για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, λέγοντας ότι κατανόησε «την νόμιμη ανησυχία του Προέδρου Σίσι καθώς τα τουρκικά στρατεύματα φτάνουν στα σύνορά του». pentapostagma.gr