Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμικό Τελεσίγραφο Σίσι σε Ερντογάν: ''Έχεις δυό μέρες... Να φύγουν Τούρκοι & μισθοφόροι από την Λιβύη»...!!!

Πριν λίγο ο Αιγύπτιος πρόεδρος έστειλε τελεσίγραφο στην Άγκυρα, καθώς ζήτησε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αποχωρήσουν οι μισθοφόρο...


Πριν λίγο ο Αιγύπτιος πρόεδρος έστειλε τελεσίγραφο στην Άγκυρα, καθώς ζήτησε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αποχωρήσουν οι μισθοφόροι.




Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Χαλιφά Χαφτάρ με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, οι αρμόδιες αρχές πρότειναν την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιουνίου, στις 4.00 τα ξημερώματα (GMT).

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, μάλιστα, γνωστοποίησε ότι η πρωτοβουλία για την επίτευξη ειρήνης στη βορειοαφρικανική χώρα σκοπεύει στον τερματισμό των εχθροπραξιών και στην υιοθέτηση ενός νέου Συντάγματος.

Η πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης του Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο οποίος ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της Λιβύης.

Η πρόταση, παράλληλα, προβλέπει νέο γύρο διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Σαλέχ

Νωρίτερα, ανώνυμη πηγή γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος του λιβυκού Κοινοβουλίου θα μεταβεί την Κυριακή στη Μόσχα, όπου θα έχει διαβουλεύσεις για τον τερματισμό της πολυετούς κρίσης.

Στα τέλη Απριλίου, ο Σαλέχ είχε προωθήσει μια νέα πρωτοβουλία για την πολιτική επίλυση της κρίσης, προτείνοντας έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη. pentapostagma.gr