Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψευτογιατρός: Νέα έφοδος των αστυνομικών στη βίλα του - Ψάχνουν στοιχεία για χρήματα και θυρίδες

Και νέα έρευνα στο σπίτι του γιατρού – μαϊμού στο Λαγονήσι πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προκε...

pseutogiatros-arthrou

Και νέα έρευνα στο σπίτι του γιατρού – μαϊμού στο Λαγονήσι πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε νέο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα μεγάλα χρηματικά ποσά που έπαιρνε από τα ανυποψίαστα θύματά του.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε εντολή για νέα έφοδο στην πολυτελέστατη βίλα και όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη βίλα του ψευτογιατρού.




Αυτό που απασχολεί έντονα τους αστυνομικούς είναι το πού θα μπορούσε να έχει κρύψει ο 46χρονος τα μεγάλα χρηματικά ποσά που είχε αποσπάσει.

Επίσης, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους μήπως βρουν νέες σημειώσεις, καταλόγους ή ακόμη και τα υλικά που χρησιμοποιούσε για να παρασκευάζει τα «μαντζούνια» που προμήθευε ασθενείς με ανίατες ασθένειες.

Η έρευνα, όμως, θα συνεχιστεί για την ενδεχόμενη ύπαρξη θυρίδων ή κρυψώνων σε άλλα κρησφύγετα, όπου μπορεί να βρίσκονται τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει μόνο μια καραμπίνα, η οποία και έχει κατασχεθεί.

Υποσχόταν θεραπεία με... συνδετήρες - Απατεώνας με 1.000 πρόσωπα

Εκμεταλλευόμενος τον πόνο των συνανθρώπων του έβγαζε χρήμα, κάνοντας επάγγελμα τη δυστυχία των άλλων. Ο κυνισμός και η ψυχρότητα με τα οποία αντιμετώπιζε επί σειρά ετών εκατοντάδες άρρωστους ανθρώπους προκαλούν σοκ, ενώ οι μέθοδοι εμπορευματοποίησης του πόνου και της απελπισίας αρκούν για να στοιχειοθετήσουν εναντίον του το πιο βαρύ κατηγορητήριο.

Ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακίνηση ναρκωτικών, απάτη και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος βαραίνουν σήμερα τον 47χρονο προφυλακισμένο ψευτογιατρό που πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες παριστάνοντας τον ειδήμονα και προτείνοντας θεραπείες μη επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Μέχρι στιγμής ο φάκελός του, που βρίσκεται στην Ασφάλεια Αττικής, συγκεντρώνει συνολικά 97 καταγγελίες, ενώ σε κάθε αστυνομικό τμήμα της χώρας υπάρχει μια ειδική φόρμα, ανοιχτή για όποιον έπεσε στο παρελθόν θύμα της αρρωστημένης δράσης του Νικόλαου Κοντοστάθη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις νέες καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους προκειμένου να επαληθεύσουν αν πράγματι σχετίζονται με τον ψευτογιατρό, ενώ όσες από αυτές αξιολογηθούν ως αξιόπιστες θα ενταχθούν συμπληρωματικά στη δικογραφία της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης που μέρα με τη μέρα γεννά ολοένα και περισσότερη φρίκη.

1: Εξι ενέσεις από το Βατικανό

Ανάμεσα στα θύματα του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη υπήρξε μια 35χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, ο οποίος μίλησε στο «ΘΕΜΑ», έπασχε από καρκίνο του μαστού. Οταν γνωρίστηκε με τον Κοντοστάθη την έπεισε να σταματήσει τον τρίτο κύκλο χημειοθεραπειών που έκανε και να ακολουθήσει τη δική του αυστηρή διατροφή, ενώ κατά τη διάρκεια της «θεραπείας» τής έκανε έξι ενέσεις που, όπως της είπε, έρχονταν «κατευθείαν από το Βατικανό». Μάλιστα, γι' αυτές τις ενέσεις και τη «θεραπευτική αγωγή» η οικογένειά της κατέβαλε περισσότερα από 60.000 ευρώ στον 47χρονο κατηγορούμενο. Η γυναίκα τελικά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.




2: Εκανε και τον χειρουργό

Αλλη μια περίπτωση στην οποία ο Νικόλαος Κοντοστάθης εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός είναι η περίπτωση ενός 28χρονου μεροκαματιάρη που, ύστερα από τροχαίο ατύχημα, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του. Γνωρίστηκε με τον ψευτογιατρό στο Κρατικό Νίκαιας μέσω μιας γυναίκας, η οποία εμφανίστηκε ως γραμματέας του Κοντοστάθη, όπως είπε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Σούρλας. Ο ψευτογιατρός υποσχέθηκε στον νεαρό εγχείρηση στο γόνατο σε μεγάλη ιδιωτική κλινική, απαιτώντας το ποσό των 3.500 ευρώ, χρήματα τα οποία ο 28χρονος δανείστηκε. Οταν ήρθε η ώρα της προγραμματισμένης επέμβασης, ο ψευτογιατρός έγινε άφαντος…

3: 15.000 ευρώ για ένα αυτοάνοσο και η περιουσία του Καντάφι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και τον ρόλο κάποιων προσώπων που φαίνεται να αποτελούσαν τους στενούς συνεργάτες του Κοντοστάθη. Ενας από αυτούς, σύμφωνα με μαρτυρία επιχειρηματία ο οποίος πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, τον έπεισε να συναντηθεί με τον Κοντοστάθη σε κάποιο άδειο διαμέρισμα στο Κουκάκι προκειμένου να τον θεραπεύσει.

Εκεί, ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει τον χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο. Προς το τέλος της συζήτησης, όταν ο επιχειρηματίας-υποψήφιο θύμα έμαθε για το κόστος της θεραπείας, το οποίο ανερχόταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, και εξέφρασε κάποιους ενδοιασμούς, ο «συνεργάτης» του Κοντοστάθη προσφέρθηκε να τον διευκολύνει.