Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...!!! Διαδηλωτές στο Σιάτλ κατέλαβαν μια συνοικία και την αποκαλούν «αυτόνομη ζώνη» – Με στρατό απειλεί ο Τραμπ

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Twitter μεταξύ αξιωματούχων του Σιάτλ και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους κατηγορ...

Διαδηλωτές στο Σιάτλ κατέλαβαν μια συνοικία και την αποκαλούν «αυτόνομη ζώνη» – Με στρατό απειλεί ο Τραμπ


Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Twitter μεταξύ αξιωματούχων του Σιάτλ και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους κατηγορεί ότι εγκατέλειψαν την πόλη «σε φριχτούς αναρχικούς» και «εσωτερικούς τρομοκράτες», καθώς διαδηλωτές κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έχουν καταλάβει μία συνοικία.




Διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει μια «αυτόνομη ζώνη» από τη Δευτέρα γύρω από το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Κάπιτολ Χιλ, το οποίο οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν έπειτα από ημέρες διαδηλώσεων μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις που έχει προκαλέσει κύμα έντονων διαμαρτυριών σε όλες τις ΗΠΑ.

Την Κυριακή ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε ένα πλήθος διαδηλωτών στη συνοικία αυτή.

Στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν διαδηλωτή ο οποίος του ζήτησε τον λόγο.

Ο άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.

Μία ημέρα αργότερα περίπου 500 διαδηλωτές κατέλαβαν την περιοχή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κάρμεν Μπεστ δηλώνει ότι δεν ήταν δική της η απόφαση να το εγκαταλείψουν.

«Ανακαταλάβετε την πόλη μας ΤΩΡΑ. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνω εγώ», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ο Τραμπ απευθυνόμενος στον κυβερνήτη της πολιτείας Ουάσινγκτον Τζέι Ίνλι και τη δήμαρχο του Σιάτλ Τζένι Ντέρκαν.

«Δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να σταματήσετε αυτούς τους φριχτούς αναρχικούς ΑΜΕΣΩΣ. ΔΡΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Εσωτερικοί τρομοκράτες έχουν καταλάβει το Σιάτλ, που κυβερνάται από τους Δημοκρατικούς της άκρας αριστεράς, ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ!», ανέφερε ο Τραμπ σε άλλο του μήνυμα λίγο αργότερα.